Международната рейтингова агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на

...
Международната рейтингова агенция Fitch Ratings потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на
Коментари Харесай

Fitch Ratings потвърди рейтинга на България ‘BBB’ с положителна перспектива

Международната рейтингова организация Fitch Ratings удостовери дълготрайния кредитен рейтинг на България в задгранична и локална валута ‘BBB’ с позитивна вероятност, пишат от Финансовото министерство. 

Рейтингът на България е подсилен от нейната мощна външна и фискална позиция спрямо страните със същия рейтинг, надеждната политическа рамка от участието в Европейски Съюз и дългогодишното действие на режима на паричен съвет, допълват от МФ. 

От друга страна, неподходящите демографски фактори тежат на евентуалния стопански напредък и на обществените финанси в дълготраен интервал. Положителната вероятност отразява проектите за участие на страната в еврозоната, което може да докара до по-нататъшни усъвършенствания в индикаторите за външната позиция на страната, прецизират от МФ. 

Въпреки политическата неустойчивост, от рейтинговата организация имат вяра, че управляващите остават ангажирани с приемането на еврото от 1 януари 2024 година, като рисковете към този период са свързани основно с осъществяването на конвергентните критерии, се показва още в позицията. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР