Международната федерация по волейбол (FIVB) прие нова квалификационна формула за

...
Международната федерация по волейбол (FIVB) прие нова квалификационна формула за
Коментари Харесай

Сложна промяна във волейболните квоти за Олимпиадата

Международната федерация по волейбол (FIVB) одобри нова квалификационна формула за класиране на Олимпийските игри, която ще влезе в сила за Лятната олимпиада в Токио през 2020 година

ФИВБ промени поредността на квалификационните шампионати по значимост за олимпиадата в японската столица в съпоставяне с предходния формат. Най-важният шампионат ще бъде този, който ще се играе при започване на 2019 година В него трите най-хубави тима ще си обезпечат квота. След това ще се организира интерконтиненталният квалификационен шампионат през лятото на 2019 година (за три места) и най-после - пет континентални шампионати. Към домакините от Япония ще се причислят 12 тима, които да се състезават на Олимпиадата. Новата квалификационна система би трябвало да бъде утвърдена от Международния олимпийски комитет (МОК), само че това е единствено въпрос на условност, показва bgvolleyball.com.

Засега редът на олимпийската квалификационна система е този: Световна купа (две места), петте континентални квалификации (победителите от тях), първа международна подготовка (три места) и втора подготовка (едно място). Едно място се резервира по право за домакините на Олимпийските игри.

Най-голямата смяна в новата квалификационна система дава значима роля на континенталните шампионати. Тя провокира разширение на целия квалификационен развой, който ще добави още мачове в интернационалния календар и ще ускори въздействието на Световната купа.

Рейтингът на ФИВБ също става извънредно значим, защото ще дефинира участниците в квалификационните шампионати - Световният квалификационен шампионат ще включва 12 тима (домакини, които към момента следва да бъдат избрани, спечелилите в Световното състезание следващата година и най-хубавите 10 от всяка континентална федерация), до момента в който интерконтиненталният квалификационен шампионат ще включва 12-е най-хубави тима от класирането на ФИВБ, само че без тимове, които са обезпечили квотата си в предходния шампионат.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР