Международната федерация по волейбол (FIVB) обяви важни промени в правилата

...
Международната федерация по волейбол (FIVB) обяви важни промени в правилата
Коментари Харесай

Международната федерация по волейбол въвежда нови правила за Лигата на нациите

Международната федерация по волейбол (FIVB) разгласи значими промени в разпоредбите за идното издание на Лигата на нациите при мъжете.

От FIVB считат, че новите правила ще допринесат по тази причина дуелите да бъдат по-динамични.

Най-съществената смяна е обвързвана с въвеждането на часовник, който да следи времето за осъществяване на сервис. Според новите правила всеки играч ще разполага с 15 секунди, с цел да извърши начален удар или в противоположен случай точката ще бъде автоматизирано присъждана в интерес на съперника.

Освен това геймовете ще имат единствено по едно техническо спиране, което ще бъде след 12-та точка, като треньорите също ще имат право да прекъсват играта единствено един път на гейм. След края на вторите геймове в обособените мачове обаче ще има пауза от 10 минути за състезателите.

Ще бъде непокътната и практиката, въведена поради пандемията от COVID-19, тимовете да сменят полетата си след края на геймовете.

Селекционерът на българския народен тим Николай Желязков разкри, че в тима към този момент са упражнявали по новите правила и самият той се надява волейболистите да употребяват смяната по най-хубавия метод.

" 15 секунди за осъществяване на начален удар. Направихме подготовка и ритъмът на игра е радикално друг. Идеята е играта да стане по-атрактивна. Дано използваме по най-хубавия метод измененията в разпоредбите. Нашата цел е да се приспособяваме, а не да разясняваме аргументите. Нищо не се знае. Имаме нашите шансове във всяка среща и това е верният метод. Няма да вършим сметки по кое време ще почнем да печелим. Когато свършим Лигата на нациите, ще забележим какво сме създали ", разяснява Желязков.

Волейболната Лига на нациите при мъжете започва във вторник (7 юни), като в първата седмица от конкуренцията българският отбор ще се изправи против отборите на Сърбия (7 юни), Германия (10 юни), Полша (11 юни) и Канада (12 юни).
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР