Международната федерация по гимнастика (ФИГ) ще започне дисциплинарно разследване срещу

...
Международната федерация по гимнастика (ФИГ) ще започне дисциплинарно разследване срещу
Коментари Харесай

Руски гимнастик е разследван заради буквата Z

Международната федерация по гимнастика (ФИГ) ще стартира дисциплинарно следствие против съветския гимнастик Иван Куляк за " шокиращото му държание " при проявлението на знак на поддръжка за съветската инвазия в Украйна по време на съревнование, осведоми Българска телеграфна агенция.

20-годишният руснак приключи трети във финала на успоредка на Световната купа по спортна гимнастика в Доха през уикенда и сподели буквата " Z " в предната част на екипа си (на гърдите, на мястото на емблема), до момента в който стоеше на подиума до украинския си противник Илия Ковтун, който завоюва златото.

Руските сили употребяват буквата Z като идентификационен знак на своите транспортни средства в Украйна след нахлуването. Някои поддръжници на нашествието също демонстрират признака.

" Международната федерация по гимнастика удостоверява, че ще изиска от Фондацията по нравственос да открие дисциплинарно произвеждане против Куляк след шокиращото му държание на Световната купа ", се споделя в изказване на ФИГ.

ФИГ към този момент анулира всички шампионати в Русия и Беларус, като добави, че няма да дава домакинство на други събития на двете страни до второ разпореждане. Спортистите от двете страни вземат участие на надпреварите, само че с безпристрастен статут.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР