Международната федерация по футбол (ФИФА) е разочарована, че делото срещу

...
Международната федерация по футбол (ФИФА) е разочарована, че делото срещу
Коментари Харесай

Във ФИФА са разочаровани, че делото за корупция срещу Бекенбауер е прекратено

Международната федерация по футбол (ФИФА) е разочарована, че делото против Франц Бекенбауер и още трима някогашни чиновници на немската футболна федерация е прекъснато. Това оповестиха от пресслужбата на организацията. Във вторник стана известно, че делото се приключва заради изтекла отминалост.

Решението на федералния углавен съд в Швейцария беше станало неизбежно. Процесът против четирима футболни чиновници, свързани с организацията на Световното състезание по футбол през 2006 година в Германия, стартира на 9 март, само че по-късно беше преустановен поради рестриктивните мерки в работата на съда по време на пандемията от ковид. Отлагането беше удължено предходната седмица, принуждавайки прокуратурата да не успее да стигне до присъда до крайния период от 27 април.

"ФИФА взе участие в това следствие от доста години. Фактът, че делото е завършено без никакъв резултат, е доста обезпокоителен освен футболната общественост, само че и швейцарската правосъдна система. Надяваме се, че истината за заплащането на 10 милиона швейцарски франка един ден ще бъде разкрита и тези, които са направили противозаконни дейности, ще бъдат осъдени ", се споделя в изказването на ФИФА. '

"За ФИФА този случай не е приключен, защото не можем да приемем обстоятелството, че такова заплащане се прави от сметките на организацията без основателна причина. Комитетът по нравственос ще продължи следствието. ФИФА ще продължи да работи със съответните органи с вярата, че всички, които са виновни за това, ще бъда осъдени ", се споделя още в изказване.

В началото на септември 2016 година беше оповестено, че генералният прокурор на Швейцария е почнал следствие против Бекенбауер. Преди това стана ясно, че през 2002 година ръководителят на "Адидас " Робърт Луис-Дрейфус е трансферирал 10.3 милиона швейцарски франка в комисията за кандидатурата на Германия за хазаин на Мондиал 2006, която беше управлявана от Бекенбауер и от някогашния президент на Германския футболен съюз Волфганг Нийрсбах.

Получените средства трябваше да отидат за потребностите на комисията за кандидатстване, само че парите не бяха отразени в нито един от докладите и данъчните заявления. Според редица източници, тези средства са били употребявани за подкупване на гласове. Комитетът по нравственос на Международната федерация по футбол (ФИФА) стартира следствие по този случай, след което Нийрсбах беше отхвърлен от футбола за интервал от една година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР