Международната агенция за енергията (МАЕ) все още не вижда необходимост

...
Международната агенция за енергията (МАЕ) все още не вижда необходимост
Коментари Харесай

МАЕ не вижда нужда от международно отваряне на петролните резерви

Международната организация за силата (МАЕ) към момента не вижда нужда от координирано интернационално отваряне на петролните запаси, откакто ураганът Харви наруши активността на доста американски рафиниращи и индустриални мощности, съобщи Ройтерс.

Агенцията, която координира енергийните политики на промишлено развитите страни, уточни, че следи ситуацията в щатите Тексас и Луизиана, с цел да оцени отражението на урагана върху петролните и газовите пазари и е в доста тясна връзка с управляващите в Съединените щати.

В известието на МАЕ се споделя, че към днешна дата пазарните механизми и държавната поддръжка са съответни и че организацията е в подготвеност да работи при нужда.

" Нивата на запасите в засегнатите райони са високи, както и в Съединените щати като цяло. Към тези ресурси се прибавят доставки на бензин за Източното крайбрежие на Съединени американски щати и американското министерство на енергетиката е взело ограничения за облекчение на локализиран дефицит на нефт на някои места в Тексас, като обезпечава назаем недопечен нефт от стратегическия петролен запас на Съединени американски щати ", акцентира МАЕ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР