Международната агенция по енергетика (МАЕ) запазва прогнозата си за ръста

...
Международната агенция по енергетика (МАЕ) запазва прогнозата си за ръста
Коментари Харесай

МАЕ запазва прогнозата си за търсенето на петрол през тази година на нивото от 1,4 млн. барела на ден


Международната организация по енергетика (МАЕ) резервира прогнозата си за растежа при търсенето на нефт през тази година на равнище от 1,4 милиарда барела дневно.

Търсенето се поддържа от ниските цени и стартирането на нови планове в нефтохимическата индустрия в Съединени американски щати и Китай. Темповете на закъснение на икономическия растеж в света обаче ще лимитират въздействието на този положителен тренд, означават от МАЕ.

МАЕ прави оценка в отчетът си от февруари и глобите въведени от Съединени американски щати против венецуелската държавна компания PDVSA, глобите против Иран и намаляването на добива на страните от ОПЕК през януари, както и данните за спад на добива в Канада. Според организацията, всичко това въздейства върху доставките на тежък нефт.

Петролът от PDVSA е най-тежкият и изисква добавки или разбъркване. Предвид това, че вносът на добавки попада под глобите на Съединени американски щати, Венецуела ще има проблеми с експорта на нефт, считат специалистите от организацията, като означават, че големи количества петрол се преработва в завода на венецуелската компания Citgo в Съединени американски щати. Вносителите от Мексиканския залив обаче ще не престават да се нуждаят от петрола, добиван от Венецуела, както и от редица страни от Близкия Изток. Тъй като тежкият нефт излиза от пазара на преработващите компании ще им се наложи да заплащат доста повече за тези сортове, излиза наяве от доклада на МАЕ, в който се наблюдават събитията, довели до това, включиелно и обвързваният рандеман на шистов нефт.

„ Към сегашния миг няма признаци, че този или други производители, такива като Саудитска Арабия считат да усилят доставките на нефт на пазара, с цел да се покрие дефицитът. Цените на петрола не са се нараснали сериозно, защото пазарът към този момент използва остатъците, насъбрани през втората половина на 2018 година, когато съгласно оценката, международните доставки на нефт са надхвърлили търсенето с 1,3 млн. барела дневно. Що се отнася до количеството нефт през 2019 година единствено от Съединени американски щати то ще надвиши равнището на рандеман от Венецуела. Въпросът за качеството на нефт е по-сложен. Качеството има значение “, означават още от МАЕ.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР