Международна научна конференция на тема Съвременното място и роля на

...
Международна научна конференция на тема Съвременното място и роля на
Коментари Харесай

Наши и чуждестранни специалисти показват в Търново алтернативни способи за разрешаване на спорове

Международна научна конференция на тематика „ Съвременното място и роля на различните начини за разрешаване на разногласия – сред традицията и настоящата правна уредба в България и държавите-членки на Европейския съюз ” ще се организира на 9 и 10 ноември в залите на Институт „ Конфуций ” в Корпус 5 на ВТУ „Св.Св.Кирил и Методий“.

Конференцията е проведена от Юридическия факултет на университета, в съдействие с Историческия, Философския и Стопанския факултети. Участие са декларирали повече от петдесет души – магистрати, юристи, учени, посредници и откриватели на тематиките, отдадени на разногласията и средствата за разрешаването им. Доклади ще изнесат посетители от Съединени американски щати, Русия, Литва, Гана и други

Алтернативните средства за споразумяване на разногласия добиват все по-голяма известност в целия свят. В Съединени американски щати и Европейски Съюз арбитражът и медиацията са заели своето място като по-достъпна и спестяваща време и пари опция за хората и комерсиалните сдружения да уредят разногласията си без намесата на държавното правораздаване. За пръв път Великотърновският университет е хазаин на конгрес от подобен мащаб, отдаден на тези извънредно настоящи въпроси. Готвените промени в настоящия Закон за медиацията и в Гражданския процесуален кодекс, както и обсъжданата концепция за въвеждане на медиацията в наказателния развой, акцентират значимостта на тематиката. Представените на конференцията отчети ще бъдат оповестени в алманах.

Конференцията се организира като част от двугодишен план на университета, финансиран от Фонд „ Научни проучвания “ по Наредбата за изискванията и реда за оценката, планирането, разпределението и разходването на средствата от държавния бюджет за финансиране на присъщата на държавните висши учебни заведения научна или художественотворческа активност.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР