Международен изследователски екип заключи, че преди 3,5 милиарда години микробният

...
Международен изследователски екип заключи, че преди 3,5 милиарда години микробният
Коментари Харесай

Разкриха загадка, свързана с възникването на живота

Международен проучвателен екип заключи, че преди 3,5 милиарда години микробният живот на Земята е процъфтявал, а не е бил на границата на изгубването, заяви уеб сайтът Физ.орг.

Смята се, че първите живи организми се появили на нашата планета преди 3-4 милиарда години. Учени се пробват да уточнят по кое време са се появили едноклетъчни, тъй като в случай че за възникването на живот е трябвало да мине дълго време, това значи, че появяването му е обвързвана с особени условия.

Ако първите организми са се появили скоро след образуването на Земята и микробният живот е процъфтявал, съществува огромна възможност форми на живот да са се популяризирали във Вселената.

Сега експертите анализирали изотопния състав на антични седименти. Известно е, че в анаеробни условия микроорганизмите редуцират сулфатите до сулфиди. При това от типа метаболизъм зависи съотношението сред изотопи на сярата в отпадъчните артикули.

Учените свързали съотношението сред постоянни изотопи на сярата - сяра-32, сяра-33 и сяра-34, с бактериалния метаболизъм и установили, че признаците на живот се наблюдават в разстояние на над 3 милиарда години. Това подхожда на хипотезата, че античните микроорганизми са били необятно публикувани на Земята.
Източник: БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР