Международен екип от изследователи, ръководен от астронома от Харвардския университет

...
Международен екип от изследователи, ръководен от астронома от Харвардския университет
Коментари Харесай

Нов проект за 1,75 млн. долара ще търси доказателства за извънземни

Международен екип от откриватели, управителен от астронома от Харвардския университет Ави Льоб, разгласи нова самодейност, ориентирана към търсене на доказателства за технологии.

„ Предвид скорошните проучвания, показващи съществуването на доста, сходни на Земята, в нашата вселена, не можем да пренебрегнем опцията софтуерни цивилизации да са съществували и преди нашата. Въздействието, което всяко изобретение на извънземни технологии може да окаже върху науката, върху нашата технология и върху нашия мироглед като цяло - ще бъде голямо!, има вяра професор Льоб.

Инициативата, наречена „ Project Galileo “, ще се занимава с инсталиране и потребление на световна мрежа от междинни телескопи, камери и компютри за проучване на неидентифицирани летящи обекти. Проектът към този момент е получил 1,75 милиона $ финансиране. В него вземат участие откриватели от американските университети Харвард, Принстън и Калтех, както и Кеймбридж в Обединеното кралство и Стокхолмския университет. Новината идва месец откакто, който заключава, че десетки феномени, следени от военни водачи, не могат да бъдат обяснени.
 Харвардски професор: Извънземни ни шпионират със мистериозен метеорит Харвардски професор: Извънземни ни шпионират със мистериозен метеорит
„ Умуамуа, загадъчният метеорит, който минава през нашата Слънчева система, е доста евентуално да е галактически транспортен съд, който отвън...

„ Не политиците или военните би трябвало да поясняват това, което виждаме в небето - те не са учени. Научната общественост би трябвало да разбере какво става ", сподели Льоб.

В допълнение към НЛО, „ Проектът Галилео “ има за цел да изследва междузвездни обекти, които пресичат нашата Слънчева система и да търси вероятни извънземни спътници, които следят Земята.

Проф. Льоб вижда във всичко това нов клон на астрономията, наименуван „ галактическа археология “, който в допълнение към търсенето на извънземен живот ще се опита да открие радиосигнали от извънземен генезис.

59-годишният Ави Льоб е израелско-американски академик. Той към този момент е разгласил стотици новаторски публикации и писания и е сътрудничил на Стивън Хокинг. Той е създател на спорна научна публикация, която твърди, че междузвезден обект, който за малко е минал през нашата система през 2017 година, може да е бил извънземен галактически транспортен съд, задвижван от слънчева сила.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР