Между президента на Украйна и ръководството на Генералния щаб са

...
Между президента на Украйна и ръководството на Генералния щаб са
Коментари Харесай

“Пръв красавец и патриот”. Кой всъщност ще доведе Украйна до разпад

Между президента на Украйна и управлението на Генералния щаб са зародили съществени несъгласия, оповестяват локалните медии. Слухове за боен прелом в Киев имаше още през март, само че тогава Владимир Зеленски държеше обстановката под надзор. С отстъплението на ВСУ обаче вътрешният спор се ускори. До какво ще докара това?

Пр езидентска ревнивост

Популярността на главнокомандващия въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни внезапно набъбна, откакто Русия изтегли войските си от региона на Киев. Те видяха в него модел на бранителя на родината и съвсем първия красавец на страната.

От пролетта анализаторите настояват, че Залужни може съществено да се конкурира със Зеленски на президентските избори. Държавният глава ревнува съгражданите си от главнокомандващия, пишат локалните медии.

Според една версия, по тази причина представители на екипа на Зеленски от началото на юни един след различен приказват за пагубните загуби на украинската войска: 500 убити и ранени дневно, в този момент - хиляда. Освен това президентът обществено нападна Залужни с рецензии. Твърди, че бойците нямат задоволително персонални защитни средства и командването не вижда проблеми.

„ Групата за поддръжка “ на Залужни сочи, че оборудването би трябвало да се ръководи от Министерството на защитата, отдела на Алексей Резников, съдружник на Зеленски. В отговор в кабинета на президента се чуха гласове, че обкръжението на генерала го манипулира в свои егоистични ползи.

Разлики в тактиката

Украинските медии от време на време разискват различията сред военното и политическото управление по отношение на военните дейности. Например главнокомандващият сякаш е изискал изтеглянето на войските от Лисичанск и Северодонецк, до момента в който президентът, в противен случай, иск да задържи града до дъно.

Подобна е обстановката с “Азовстал” в Мариупол и други значими браншове на фронта. Украинските военни записват видео известия, в които се оплакват от неприятно доставяне, ниска подготовка на офицери и явно неизпълними заповеди. Алексей Арестович, консултант на ръководителя на канцеларията на президента, сподели, че против военното командване има " доста недоволства ".

Доброволците упрекнаха Арестович в опит да се трансферира отговорността за провалянето на армията. Ръководителят на фондация „ Върни се жив “ Тарас Чмут напомни по какъв начин Зеленски три месеца преди началото на спецоперацията увери, че няма да има военни дейности с Русия. Виталий Шабунин, началник на центъра за битка с корупцията, сподели, че в случай че Арестович не бъде уволнен, рецензиите му към ВСУ ще се преглеждат като заповед от канцеларията на президента. Известният украински публицист Юрий Бутусов допуска, че екипът на Зеленски нападна Генералния щаб, с цел да избегне отговорност.

Всичко за фронта

В началото на юли Генералният щаб забрани на годните за работа мъже да напущат местожителството си. „ Страната ви има потребност от вас! “ - заяви главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна. Но макар обстоятелството, че украинските медии постоянно оповестяват за опашките пред службите за военна регистрация и набор и невиждан растеж на патриотизма, хората реагираха на апела с вълна от неодобрение.

В Запорожка област дамите, защитавайки съпрузите и синовете си, не пуснаха военните комисари в селото. Доброволци и предприемачи, които би трябвало непрекъснато да се движат из страната, бяха възмутени. Говореха за връщане на крепостничеството.

Зеленски се намеси, даде обещание да прегледа всичко и обществено помоли Генералния щаб повече да не взема такива решения независимо. Арестович добави, че „ войната е прекомерно сериозен въпрос, с цел да бъде поверен на военните “.

Няколко дни по-късно Залужни анулира заповедта и я върна за преразглеждане. В същото време той се оплака, че разнообразни сили манипулират концепцията му за дискредитиране на въоръжените сили на Украйна. Силите за сигурност няма да се откажат готовност. Напротив, както сподели Сергей Братчук, представител на оперативния щаб на Одеското районно военно ръководство, в случай че военните дейности се проточат, множеството от мъжете и забележителна част от дамите ще се включат в редиците.

Но политическото управление се опасява от протест. Украинците, които са надалеч от фронтовата линия, се пробват да живеят по този начин, като че ли нищо не се е случило. Заповедта на Генералния щаб можеше да промени всичко.

В оенна тирания

Има известни компликации сред Зеленски и Залужни, само че към този момент те надалеч не са сериозни, споделя политическият анализатор Ростислав Ищенко. В противоположен случай президентът щеше да повдигне въпроса за оставката на главнокомандващия. Въпреки това е ясно, че Зеленски е подготвен да упрекна военните за тежкото състояние на Украйна.

" Когато Генералният щаб забрани на мъжете да напущат местожителството си, той действаше в сходство със закона, който гласи, че за пренасяне е належащо позволение от военната работа за регистрация и регистриране. Но хората го одобриха остро, тъй че Зеленски още веднъж показва своята обич към народа “, отбелязва специалистът.

Президентът взема решение политически проблеми и за това от време на време би трябвало да работи срещу волята на военното командване, напомня Владимир Жарихин, заместник-ръководител на Института на страните от Оперативно-наблюдателно дело. Разликата сред стремежи и благоприятни условия изключително се ускорява, когато армията е победена.

„ Във военната среда от ден на ден схващат, че Зеленски се концентрира най-вече върху Съединени американски щати, а не върху ползите на страната. Изобщо обаче не е несъмнено, че това неодобрение може да докара до нещо. Американските съветници управляват строго Въоръжените сили на Украйна, те са в положение бързо да разобличат всеки скрит план “, сигурен е той.

Според него Съединени американски щати могат да създадат Залужни любимец единствено в краен случай. Колкото и неприятен президент да е Зеленски, той е законно определен. Военната хунта, която го в профил, ще бъде нелегитимна. В последна сметка това ще докара до окончателния провал на Украйна.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР