Между институциите и бизнеса е необходим диалог, лишен от предубеждения,

...
Между институциите и бизнеса е необходим диалог, лишен от предубеждения,
Коментари Харесай

Румен Радев: Между институциите и бизнеса е необходим диалог, подчинен на истината и стремежа за успех на България

Между институциите и бизнеса е нужен разговор, лишен от предразсъдъци, зависещ на истината и на една-единствена идеология – триумфът на България.

Това съобщи президентът Румен Радев в приветствието си по време на тържествено честване на 70 години от основаването на „ Минстрой Холдинг “ АД. Отбелязването на годишнината събра представители на институции, локална власт, синдикати, работодателски организации. На него участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

В приветствието си президентът Румен Радев уточни, че при намирането на решения за бъдещето на България би трябвало да се има поради обстоятелството, че в основата на всяка стопанска система и енергетика стоят минното дело и основната инженерна и транспортна инфраструктура. „ Това са браншове със стратегическо значение за всички останали браншове, за нашата конкурентоспособност, стопански напредък и енергийна самостоятелност “, съобщи Румен Радев. Президентът означи, че макар компликациите през последните години, България към момента заема водещото място в европейската минерално-суровинна промишленост и изрази разбиране, че и в бъдеще тези позиции ще бъдат утвърждавани.

„ Отбелязването на тази 70-годишнина е мотив за самопризнание към труда на поколенията инженери, ръководители, служащи, положили основите на съвсем всички минни обекти в България, построили стотици инфраструктурни планове, както и обекти със обществена значителност “, съобщи още президентът. Той уточни, че с дълголетната си история компанията е издържала теста на времето с помощта на упоритостта, съпътстваща миньорската специалност, само че и на развиването на традициите и непрекъснатата рационализация посредством създаване на модерни водноелектрически и фотоволтаични централи. „ Нашата природа крие в недрата си несметни благосъстояния, които би трябвало да се развиват по метод, който да подсигурява здравето на поколенията “, съобщи Румен Радев. Той означи и основаните механизми за сигурност на компанията и устойчивото икономическо развиване с отговорност към природата.

На церемонията президентът Румен Радев беше придружаван от брачната половинка си Десислава Радева.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР