Между 700 и 800 милиона средномесечно са дефицитите вече. Ако

...
Между 700 и 800 милиона средномесечно са дефицитите вече. Ако
Коментари Харесай

Еврозоната остава мираж, ако това се случи

Между 700 и 800 милиона средномесечно са дефицитите към този момент. Ако продължи тази наклонност с настоящи разноски, а и с упования скок на финансовите разноски поради изплащането на евросредства, ще има спомагателна тежест на недостига. Сметката демонстрира сред 8 и 9 милиарда най-малко недостиг, а би трябвало да бъде най-много към 5,5 милиарда 3% е дефицитът, към който би трябвало да се стремим, в случай че е над тази граница, зачертаваме еврозоната за идващите 3-4 години. Това сподели за NOVA News финансистът Любомир Дацов.

" Никъде не е казано, нито се загатва думата " банкрут " на България.  Валутният курс също няма да се сменя, споделя се, че в дълготраен проект бюджетът, изведен от баланс, ще води до дефицити. Бюджетът има структурни проблеми. Нивото на пенсиите, заплатите и обезщетенията са измежду тях ", разяснява той.

По думите му дефицитът значи, че непрестанно, с цел да си плащаш сметките, би трябвало да теглиш заеми. " Ще пристигна неизбежно миг, в който ще спрат да дават заеми и ще би трябвало да се преструктурира методът на живот, същото нещо е и за бюджета. Европейска комисия ще ни вкара в процедура за свръхдефицит, в случай че продължаваме с тази бюджетна посока ", счита той. И добавя, че политическите стратегии оферират единствено разноски.

Според него до края на април би трябвало да бъде изпратена конвергентната стратегия - 3-годишната бюджетна прогноза за координиране на политиките. " Няма по какъв начин да я направиш без базов бюджет за тази година. МФ завърши работата на база периодите от Европейски Съюз и демонстрира посоката. Бюджетът би трябвало да откри 4 милиарда, с цел да балансира нещата до края на годината. В идната година ще би трябвало да има ограничаваща политика - преструктуриране и унищожаване на енергийната помощ ", уточни Дацов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР