Между 50 и 60 лева месечно варира таксата за обслужване

...
Между 50 и 60 лева месечно варира таксата за обслужване
Коментари Харесай

Новодомци от Бургас плащат такса за обслужване на общите части

Между 50 и 60 лв. месечно варира таксата за обслужване на общите елементи за притежатели на новозакупени жилища.  са принуждавани да заплащат такса за обслужване на общите елементи. С този разход се е сдобило без да иска  всяко от близо 130-тте фамилии, които живеят в нов блок в бургаския комплекс „ Изгрев “.

За случая сигнализира публичният медиатор Тодор Стамболиев в ефира на БНР. Хората, закупили си парцели в новия блок до църквата „ Св. Анастасий “ в кв. „ Изгрев “ са подписали прелиминарен контракт, в който са упоменати главните характерности на жилището. Когато си изплащат вноските и отиват при нотариус, научават, че би трябвало да заплащат и на компания, която да поддържа общите елементи, споделя Стамболиев:

„Едновременно с сключване на самия нотариален акт, се дава един контракт за ръководство и поддръжка, който виждат за първи път. Този контракт е подписан сред вложителя и друго сдружение, в което той има 100 % присъединяване.

Това е възможно, единствено в случай че комплексът е от затворен път, какъвто съответният не е, счита омбудсманът. Договорът обаче е регистриран от Агенцията по вписванията.

Таня Димчева е една от пострадалите, тя подписва прелиминарен контракт с компанията вложител през 2015 година. В него не е записано, че става въпрос за комплекс от затворен вид и никой не я питал дали желае да заплаща сходни суми всеки месец:

„Това, което получаваме е защита на постройката, което не е поискано от нас. Има камери – 20 или 25, влиза поддръжката на постройката с защита и с заплащане на ток и асансьор.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР