Между 45, 7 и 50, 4 на сто от младите

...
Между 45, 7 и 50, 4 на сто от младите
Коментари Харесай

Лошо: младите българи пропушват преди 18

Между 45, 7 и 50, 4 на 100 от младежите у нас използват цигари, оповестиха от Коалиция за живот без тютюнев пушек, цитирайки данни от профилирано изследване при консуматори на възраст от 18 до 35, осъществено от   " БлуЛинк ", осведоми Българска телеграфна агенция. 70 на 100 от връстниците им не утвърждават използването на тютюн и поддържат политиките за ограничението му, сочат резултатите. Те възприемат тютюнопушенето като важен проблем, за чието превъзмогване би трябвало да се вземат съществени ограничения. Близо 58 на 100 от младежите считат, че би трябвало да се наложи по-строг и ефикасен надзор върху спазването на възбраната за тютюнопушене на публични места и са съгласни, че страната не би трябвало да позволява вмешателство на тютюневата промишленост при изработването и използването на политики, отнасящи се до публичното здраве. Почти всеки втори е на мнение, че би трябвало да се забрани рекламата и промоцията на тютюневи произведения.

Над една трета от младежите са изразили мнение, че биха дали своят вот за политическа мощ, която предлага ограничение на тютюнопушенето измежду младежите в България, сочат данните от проучването.

Макар и да са относително неотдавна на пазара, нагреваемите произведения заемат трето място измежду използваните тютюневи произведения у нас, изпреварвайки наргилетата. Близо една пета от интервюираните намират наргилетата и нагреваемите тютюневи произведения за по-безвредни.

Най-често младежите пропушват преди да навършат 18, като близо една пета от тях протягат ръка към цигарите едвам сред 10 и 14.  Много дребен е делът на пропушилите след 25. Едва една четвърт от интервюираните показват, че към тях няма хора, които да пушат, до момента в който 43, 5 на 100 оповестяват, че към тях всички пушат- и у дома и в офиса. С воля са отказали пушенето 85, 2 на 100 от участниците в изследването, благодарение на другари – 3,7 на 100, още по-нисък е процентът на отказали тютюнопушенето посредством електронна цигара.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР