Между 3-4 юни 2023 вицепрезидентът Илияна Йотова посети село Арма

...
Между 3-4 юни 2023 вицепрезидентът Илияна Йотова посети село Арма
Коментари Харесай

Българи от Белфаст: Илияна Йотова бръмчи по екскурзийки с държавни пари! Докога?

Между 3-4 юни 2023 вицепрезидентът Илияна Йотова посети село Арма в Северна Ирландия, с цел да взе участие в междуучилищния конкурс по български език за четене на възпитаници от първи и втори клас в чужбина „ Аз Буки Веди “. Това е представено публично известие от президентството. Българи от родната диаспора в Белфаст обаче имат напълно друга трактовка на случката.

Според тях Йотова идва във Англия с държавния аероплан и брачна половинка си Андрей Йотов. Поръчва си две коли от посолството в Лондон да я возят на стотици километри из Северна Ирландия.

Уж ще открива литературно четене, а се оказва, че няколкото деца, които вземат участие се включват онлайн от Единбург в Шотландия. Защо не се включи и тя онлайн, а разноски държавният аероплан и източи бюджета на българското посолство в Лондон за командировки? Защото Илияна имала фантазия да посети местата, където е сниман филмът „ Игра на тронове “. Това са 7 снимачни площадки в района на село Арма.



Преди броени дни почитателката на " Игра на тронове " посети музей в Благоевград с шарена рокличка за 100 лв.

 Два дни са били разхождани на държавни разходи да гледат забележителности от обичания си филм, пишат възмутените емигранти. Осигурено е спане за цялата делегация, вечери. Десетки хиляди евро за изхарчени за кефа на Йотови.

Семейство с техните финансови благоприятни условия да източва по този начин бюджета е повече от скандално. Привилегиите на хора като Илияна Йотова към този момент са непоносими за бедна страна като България.

Вземете ограничения, зоват българите от Белфаст.

Проверка на Lupa.bg сподели, че Илияна Йотова фактически се е срещнала с към 60 българчета в Арма онлайн, а не както се твърди от фейсбук групата на емигрантите - онлайн. За останалата част от програмата й не получихме публична информация.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР