Между 20 и 30 млади и професионално подготвени хора се

...
Между 20 и 30 млади и професионално подготвени хора се
Коментари Харесай

Само по 20-30 млади и подготвени българи се завръщат в родината всяка година

Между 20 и 30 млади и професионално готови хора се връщат в България всяка година. Това съобщи зам.-министърът на труда и обществената политика доктор Султанка Петрова на кръгла маса " За интензивен репродуктивен демографски растеж ", състояла се в Българска търговско-промишлена палата.

На този декор, от 1989 година насам родината са напуснали към 3 млн. души, което, съгласно ръководителя на Държавната организация за българите в чужбина Петър Харалампиев, е „ катастрофално”. 30 000 са българските студенти единствено в страните от Европейски Съюз.

" Надявам се, че можем дружно, благодарение на българските работодатели, да мотивираме тези хора в най-близо време да се завърнат в своята татковина ", сподели Петрова, представена от Българска телеграфна агенция. По думите й добра процедура са срещите сред работодателски организации и млади българи, които работят или учат в чужбина.

Тя прикани за връщане „ към устоите на българското семейство и уважението към българския учител” и „ към корените, основали и възпитали професионално готови хора”.

Харалампиев означи, че би трябвало да се положат старания за привличане на българите от обичайните български диаспори в Македония, Украйна, Западните околности.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР