Между 2 - 6% реално е паднала цената на хляба

...
Между 2 - 6% реално е паднала цената на хляба
Коментари Харесай

Масово намалението на цената на хляба в магазините се оказа символично

Между 2 - 6% действително е паднала цената на хляба в множеството търговски обекти след свалянето на Данък добавена стойност от 20 на 0% от 9 юли. Това демонстрира проучване в 20 регионални града на дребни и огромни търговски обекти, направено от Икономическия и обществен съвет и КНСБ.

Наблюдавани са пет типа самун, като са регистрирани грамажите - подаденият грамаж и цена за съответния град е преизчислен в кг.

" Резултатите от проучването като цяло удостоверяват намаляването на цените на хляба. Наблюдава се обаче мощна диференциация в понижението сред типа на комерсиалните обекти и сред обособените области. Макар и тук-там да се следи спад до 20% в продажните цени, то осреднените стойности за 20-те града демонстрират по-слабо понижение в диапазон 2 - 6% ", се споделя в проучването.

В огромните търговски обекти в София, Пловдив, Перник, Разград, Пазарджик, понижението на цената на проследения хляб достига до 20%. В малките търговски обекти обаче се записва алегорично понижение и доминират градовете, при които цените се задържат на същите равнища.

Различия в степента на понижението се следи и по типове самун. Прави усещане, че при типовия самун няма спад, а по-скоро цените се задържат на същите равнища по отношение на месец юни.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР