Между 18 и 20% от учениците не владеят български език.

...
Между 18 и 20% от учениците не владеят български език.
Коментари Харесай

Една пета от учениците не знаят български език

Между 18 и 20% от учениците не владеят български език. Това призна министърът на образованието Красимир Вълчев. Той счита, че с изключение на учителите няма кой различен да се оправи с този проблем. Вълчев призна, че средствата за учителските заплати постоянно са незадоволителни.

"Те заслужават повече, би трябвало да предоставим повече средства на учителите, тъй като в случай че имаме положителни преподавател ще имаме база за всички останали специалности. " Министърът съобщи, че "към края на мандата заплатата на учителите чисто ще бъде сред 1600-1700 лв., а директорската - към 2 хиляди лева Очаква се тези суми да бъдат реализирани на равни стъпки 2021 година " Нашият ангажимент е безапелационен, съобщи още Вълчев пред bTV.

Вълчев разяснява и приема в първи клас:

"Каквито и критерии да изберем те ще бъдат счетени за дискириминационни. Принципът за непосредственост беше определен още предходната година, само че се получиха злоупотреби с адресните регистрации, които се опитваме да отстраняваме с правилото на уседналост. " Сигналите за корист бяха най-вече с критерия месторабота, местопребиваване, сегашен адрес. Родителите могат да реализират надзор, ние би трябвало да имаме измерими и проверими критерии, добави още просветителният министър.

Красимир Вълчев посочи още, че ще се трансформират критериите за самоцелно задържане на учениците, като се смени системата за делегираните бюджети. планува се до 2019 година да се вкара финансинране на учебните заведения според от просветителните резултати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР