Между 10 и 20 % от потребителите, са прибегнали до

...
Между 10 и 20 % от потребителите, са прибегнали до
Коментари Харесай

КЗП: Между 10 и 20 % от потребителите са прибегнали до бърз кредит през декември

Между 10 и 20 % от потребителите, са прибегнали до използването на бърз заем през декември. Това сподели в изявление за Радио „ Фокус “ ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов. Той добави, че се чака през януари още веднъж да има засилено търсене на такива заеми.

„ Според мен, когато приказваме за подобен вид заеми, най-често сред 500 и 1000 лв. са сумите, които потребителите получават. Става въпрос тъкмо за тези оборотни и бързи заеми, за които, както разбираме, всекидневно се подписват десетки хиляди контракти. Хубаво е постоянно, когато взимаме подобен заем, да знаем някои неща: да се убедим, че съответната институция е записана в БНБ; даване на общоприетия европейски формуляр с предварителната информация и при самото сключване на контракта или консултация с кредитен съветник, или деликатен прочит - автограф единствено там, където е належащо “, разяснява Димитър Маргаритов.

Председателят на КЗП добави, че всеки подобен контракт за бърз заем, може да бъде негоден от потребителя в 14 дневен период след сключването му. Той разясни, че следователно е належащо да бъде върната само взетата сума, дружно с минималния % рента, който се дължи за този интервал.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР