Междинни избори в Ръдърглен: Шанс за лейбъристите да възстановят своите шотландски акредитиви

...
Събитието ще подчертае основните разломи, които пресичат съвременната шотландска политика,
Коментари Харесай

Събитието ще подчертае основните разломи, които пресичат съвременната шотландска политика, разделения, които се появяват и в политическите партии.

Създадена през 2005 г., лейбъристите за първи път загубиха избирателния район през 2015 г., когато SNP, водена от новия си лидер Никола Стърджън, спечели всички с изключение на три от 59-те места в Уестминстър в страната. Колапсът на лейбъристите беше грандиозен, губейки 40 от своите 41 места.

Спечелвайки си отново мястото в Ръдърглен през 2017 г., макар и с крехкото мнозинство от 265 гласа, лейбъристите може би са си помислили, че шотландските неволи са зад тях, но националният картината беше мрачна.

Партията, унизена от SNP преди две години, сега се оказа, че изостава от консерваторите както по гласове, така и по места за първи път от 1955 г.

2019 г. общите избори добавиха обида към трудовите злополуки. По-малко от един на всеки пет гласоподаватели в Шотландия подкрепи партията, по-малко от половината от дела на предишно поколение.

Лейбъристите ще позволят ли дефиниране на „клинови въпроси“ следващите избори?

Гласоподавателите се върнаха към SNP както на национално, така и на местно ниво, като Ръдърглен се върна към Маргарет Фериер, член на парламента до нейното поражение през 2017 г.

Това е нейна присъда и заповед за общественополезен труд за нарушение правила по време на COVID, които доведоха първо до отстраняването й от Камарата на общините и след това до петицията за отзоваване, което ни довежда до това разплащане с електората.

Под щателна проверка ще бъде записът на шотландското правителство, като неговите противници твърдят, че неуспехите в общественото здравеопазване и образованието са резултат от лошото управление на Холируд, а не от провалите в Уестминстър.

Стармър предупреждава, че „политическите въпроси“

Кандидатът на SNP ще бъде внимателно проверяван за личната им лоялност към привидно многобройните фракции на партията, възникващи от Изненадващата оставка на Никола Стърджън.

Последвалото полицейско разследване и откритите спорове на партията за намиране на нейния заместник вървят успоредно с рязък спад в подкрепата на SNP.

Преднина на SNP с 26 точки пред Лейбъристите на общите избори през 2019 г. се изпари. Люлеенето от пет точки, което лейбъристите изискват, за да заемат това конкретно място, е половината от процента, отчетен от последните проучвания.

За да избегне поражение, SNP ще се надява да издигне конституционния въпрос за независимост над други разсейващи фактори. Но с перспективата за втори референдум отстъпва, докато споровете в лагерите на привържениците на независимостта нарастват, това няма да е лесна за управление защита на кампанията.

Върху лейбъристите също има натиск и той трябва да избягва на всяка цена вътрешнопартийните кавги относно посоката на политиката, които се превърнаха в характеристика на следсмъртния живот на Ъксбридж. Не е достатъчно, че лейбъристите печелят, размерът на победата е също толкова важен.

Неотдавнашното преживяване миналия месец на контрастите, направени между огромна победа в Selby & Ainsty (второто най-високо колебание в място на консерваторите ) и неуспехът да се улови по-лесната мишена на хартия от Uxbridge & South Ruislip, показва, че критерият за преценка на успеха на Лейбъристите е труден.

Но има добра причина за това. Представянето на лейбъристите през 2019 г. не беше лошо само в Шотландия. Стармър трябва да изпревари Тони Блеър през 1997 г., за да влезе на Даунинг стрийт без нужда от парламентарна подкрепа от други партии.

Блеър и неговият предшественик от Лейбъристката партия Харолд Уилсън дължаха мнозинството си на фаланга подкрепа, избрана от Шотландски избирателни райони.

Прочетете още:
Ситуацията на Сунак може да бъде спасена - но в момента той е на път да загуби номер 10
Кои са новите депутати в Ъксбридж и Южен Руислип, Селби и Ейнсти, и Съмъртън и Фром?

Наклонът към лейбъристите в Rutherglen & Hamilton West трябва да е достатъчно голям, за да облекчи натиска върху усилията на партията да осигури победи в Южна Англия.

В момента граници, люлеенето в пет точки показва 15 места на SNP. По-малко от девет пункта залитане показва повече от два пъти повече места, които се връщат на лейбъристите.

Исторически погледнато, това са големи промени на съдбата, но задачата на лейбъристите ще бъде много по-лесна, ако изместят SNP в рекордите си в правителството, докато прави същото с торите по отношение на Уестминстърската версия.

Поличбите са добри за лейбъристите. На частични избори през май 1964 г., пет месеца преди общите избори, лейбъристите спечелиха мястото на Ръдърглен от консерваторите с осем пункта замах. годината, последвана от убедителна победа по-малко от 18 месеца по-късно.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР