Механизмите на влюбването са сложни и до голяма степен неразгадаеми. Понякога

...
Механизмите на влюбването са сложни и до голяма степен неразгадаеми.
Понякога
Коментари Харесай

Как се случва: Фактори, определящи в кого ще се влюбим

Механизмите на влюбването са комплицирани и значително неразгадаеми.
Понякога могат да са в действителност нелогични, тъй като се влюбваме в хора, които нямат общо с нас, не отвръщат на възприятията ни или не дават отговор на критериите, в които считаме, че имаме вяра. 
Но въпреки всичко има фактори, които оказват голямо въздействие на това в кого и какъв брой мощно ще се влюбим. Въпреки че влюбването е комплициран развой с доста незнайни, измежду тях можем да отсеем някои предпоставки, които въздействат върху страстите и привличането.
Кои са факторите, определящи в кого ще се влюбим?

Прилика в характерите 
Диаметралните противоположности не се притеглят. Колкото и необятно публикувано да е това разбиране, то не работи в дълготраен проект. Ако любовта избухне бурно първоначално точно поради противоположностите, които са ви привлекли като полюси на магнит, с течение на времето тези разлики ще ви отдалечат. Ако имате подобие в характерите и темперамента, припокривате се откъм разбирания за живота, имате сходен минал опит, личностните ви черти си наподобяват, тогава вероятността да се влюбите взаимно е доста по-голяма.

Критерии, които се припокриват
Всеки има своите критерии. Когато ги открие и усети у различен човек, автоматизирано вниманието му бива привлечено. Ако откриете и усетите това, което търсите в един сътрудник, вероятността да се породят усеща е огромна.

Вълнение
Когато сте покрай един човек и тази физическа непосредственост провокира освен физическо, само че и прочувствено неспокойствие, това прави влюбването доста по-вероятно. Фактът, че не сте безразлични към наличието на някого значи, че неговата сила и лъчение ви въздействат. 

Любопитство
Мистериозността и загадъчността постоянно притеглят вниманието. Ако усещате, че някой ви е забавен, тъй като не можете да го прочетете като отворена книга, това е сериозен фактор за влюбване. 

Социално въздействие
Един от факторите за влюбване е утвърждението на близките за индивида, който сте избрали. Ако той е признат от близкия ви кръг от хора е доста по-вероятно възприятията ви към него да се задълбочат, тъй като усещате сигурност, че обичаните ви хора също го харесват и одобряват. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР