Механизмът за сътрудничество и оценка над България не се връща,

...
Механизмът за сътрудничество и оценка над България не се връща,
Коментари Харесай

Не връщат мониторинга, това е само доклад: Външният министър

" Механизмът за съдействие и оценка над България не се връща ”, съобщи на брифинг министърът на външните работи Николай Милков. " Това е нечиста сделка. Той е преустановен. Тук става дума за отчет, който е по механизма за върховенството на правото, който се приготвя за всички държавни членки на Европейски Съюз. Няма връщане на механизма и няма да има. Той не е настоящ и няма да се изготвят такива отчети нито за България, нито за Румъния ”, акцентира шефът на Министерство на външните работи.

Припомняме, че в края на предходната седмица се появи информация, че България ще бъде обект на нов отчет, посредством който Европейска комисия ще сумира свършеното в битката против корупцията от 2019 година насам. Тогава Механизмът за съдействие и инспекция беше спрян, само че не и официално преустановен.

" Ако не се реализира прогрес, това може в допълнение да докара до проблем за българската кандидатура (за Шенген), когато стартира да се преглежда тя в средата на годината ", призна самият Милков преди дни. По думите му, в случай че отчетът удовлетвори Нидерландия, то в този случай страната ни има късмет да стане член на Шенген през есента.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР