Мегазвездата Лионел Меси иска да напусне веднага Барселона, съобщава испанският

...
Мегазвездата Лионел Меси иска да напусне веднага Барселона, съобщава испанският
Коментари Харесай

Меси уведоми "Барса", че напуска

Мегазвездата Лионел Меси желае да напусне незабавно " Барселона ", оповестява испанският вестник  " Марка ". Аржентинецът е оповестил това със известие до клуба посредством системата за изпращане на документи burofax.

Той е прецизирал, че иска да се възползва от специфичната уговорка, която му разрешава едностранно да приключи контракта си с клуба в края на всеки сезон. По контракт тази уговорка изтече на 10 юни за сезон 2019/20, само че екстрените условия поради пандемията от ковид, оказват помощ да бъде задействана в този момент, когато сезонът приключи на процедура.

Това е първа стъпка съм започване на договаряния за предварително преустановяване на контракта и овакантяване на Меси, който обаче има откупна уговорка от 700 млн.евро.

След диалога си с новия треньор на " Барселона " Роналд Куман, в който аржентинецът го предуреди, че вижда бъдещето си по-скоро в различен клуб, Меси форсира взимането на решението, което ще раздруса футболния свят, написа " Марка ".

Събитията започнаха да се развиват все по-бързо след оглушителната загуба с 2:8 от " Байерн " на 1/4-финала в Шампионската лига, а телефонното обаждане на Куман до Луис Суарес, с което го уведоми, че не счита да разита на него в тима, е било капката, която е преляла чашата.

" Връзката на Меси с сегашния съвет на шефовете бе повече от напрегната, ерозирала с течение на времето - проучва още " Марка ". - Президентът Бартомеу и Куман разчитаха на неговото оставане. Бартомеу обаче се умори да твърди, че Меси ще се пенсионира в " Барса ", преди още да стартира да договаря по подновяването на контракта му, който е в последната си година ". 

Според " Марка ", а и съгласно аржентинския " Оле ", сега има три клуба, които са подготвени да вземат 33-годишния Меси - " Интер ", " Манчестър Сити " и " Пари Сен Жермен ".

Но коментаторите са единомислещи, че Бартомеу, би трябвало да отстъпи от клаузата за 700 млн. евро, по този начин както направи президентът на " Реал " Флорентино Перес при напускането на Кристиано Роналдо в посока " Ювентус " през 2018 г. Това би било жест на благосклонност и признателност за всичко, което Лео Меси направи за клуба през тези повече от 20 години, в които е там. Счита се, че сума сред 100 и 150 млн. евро ще е изцяло задоволителна на " каталунците ", изключително при икономическата застоялост поради пандемията на ковид. А и толкоз пари са по опциите на трите клуба.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР