Мегасделка за над 7,1 милиарда долара обяви фармацевтичният гигант Roche

...
Мегасделка за над 7,1 милиарда долара обяви фармацевтичният гигант Roche
Коментари Харесай

Roche оцени иновативно лекарство за чревни заболявания на $7,1 милиарда

Мегасделка за над 7,1 милиарда $ разгласи фармацевтичният колос Roche - следва да придобие компанията Telavant, която създава новаторско лекарство за възпалителни чревни болести, оповестява " Ройтерс ".

Най-важният актив на Telavant, които досега бяха благосъстоятелност на Pfizer и биотехнологичната корпорация Roivant Holdings, е пробното антитяло RVT-3101. То е предопределено за лекуване на приблизително тежки и тежки форми на улцерозен колит и на Болест на Крон. Това са хронични стомашно-чревни увреждания, които засягат към 8 млн. души по света и 80% от тях не реализират дълготрайна ремисия, означават от Roche.
 Начело на немския фармацевтичен колос Bayer застава досегашен шеф на Roche
Начело на немския фармацевтичен колос Bayer застава досегашен шеф на швейцарска компания

Подборът е почнал в средата на предходната година

Към момента аргументите за болесттите не са изцяло изяснени, лекуването е най-вече симптоматично и главният съвет към пациентите е да поддържат режим на хранене, който понижава отрицателните резултати. Това в някои случаи въздейства съществено върху качеството им на живот.

RVT-3101 демонстрира резултати против чревните възпаления в хода на клиничните изпитвания. Плановете на Roche са допустимо най-бързо лекарството да влезе във Фаза 3 на тестванията - крайна стъпка преди начало на продажбите, в границите на която дефинитивно се удостоверяват сигурността и успеваемостта на медикамента посредством използването му от хиляди пациенти.

Roche ще създадат спомагателни траншове за 150 млн. $ при достигането на съответните основни стъпки на създаването, като упованието на швейцарската компания е RVT-3101 да се окаже дейно и за лекуване на други болести.

В рамките на договорката тя ще може да го продава в Съединени американски щати и Япония, а за останалите елементи на света правата се държат от Pfizer.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР