Мегабанката JP Morgan официално напусна коалицията от инвеститори, която е

...
Мегабанката JP Morgan официално напусна коалицията от инвеститори, която е
Коментари Харесай

Най-голямата банка в света JP Morgan напусна коалицията за климата на стойност $68 трилиона

Мегабанката JP Morgan публично напусна обединението от вложители, която е „ фокусирана върху напън върху най-големите източници на парникови газове в света да се декарбонизират “, съобщи Bloomberg.

Стойността на тези вложения за поддръжка на зелените политики се прави оценка на 68 трилиона $. JP Morgan е най-голямата банка в Съединени американски щати и най-голямата банка в света по пазарна капитализация към 2023 година

Новината провокира мнения, че „ битката “ за декарбонизация се разпада. JP Morgan съобщи, че напуща „ Действие за климата100+ “, тъй като е „ направила обилни вложения в създаването на лична рамка за ангажиране с климатичния риск “, се споделя в известието на финансовата корпорация. Банката твърди, че в този момент има 40 експерти, фокусирани върху устойчивото вложение.

А вредите за „ Действие за климата100+ “ след отдръпването на JP Morgan може би занапред стартират. Ланс Диал, основан в Бостън сътрудник в адвокатската адвокатска фирма K&L Gates LLP, коментира пред Bloomberg: „ Не бих се изненадал, в случай че забележим повече дезертьорства, изключително като се има поради, че в този момент има разноски, като евентуални правосъдни разногласия, които не са били налице, когато фирмите са се включили “.

Групата съобщи, че нейните 700+ членове са „ ангажирани с ръководството на климатичния риск и запазването на цената за акционерите посредством присъединяване им в самодейността “.

Инициативата, дружно с участниците в нея, е изправена пред възходяща рецензия от републиканските кръгове в Съединени американски щати, определяйки я като политически стимулирана.

Тази рецензия накара доста капиталови медиатори да се отдръпват от общественото привеждане в сходство с уговорките за нулеви чисти излъчвания и да омаловажат присъединяване си във финансови групи, фокусирани върху климата, които в този момент се смятат по-скоро за политическа тежест, в сравнение с за заслуга.

„ Действие за климата100+ “ към този момент навлиза в по-проактивен стадий, изисквайки от членовете си да подсигуряват, че фирмите минават от проекти към осезаеми понижения на излъчванията. Tези изсквания основават спомагателни компликации за вложителите, които желаят да запазят по-нисък профил в застъпничеството за климата.

 

Инфо: obektivno.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР