Медийното отразяване по време на предизборната кампания е било съсредоточено

...
Медийното отразяване по време на предизборната кампания е било съсредоточено
Коментари Харесай

Международните наблюдатели с критики към медийното отразяване на кампанията

Медийното отразяване по време на предизборната акция е било концентрирано върху служебния кабинет и президента и рецензията им към съответни партии, като по този метод тези партии са били показани в отрицателна светлина, се споделя в мнение на интернационалните наблюдаващи на изборите у нас.
Над 150 представители на Службата за демократични институции и права на индивида (СДИПЧ) на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) бяха у нас, с цел да следят изборния развой.
Според тях в обичайните медии е имало единствено стеснен надзор над претендентите в изборите, а нито публичните, нито частните медии са съумели да проведат спор сред водещите претенденти. По този метод гласоподавателите са били лишени от опцията да създадат директно съпоставяне сред всички участници.
Наблюдателите обръщат внимание на обстоятелството, че от юли 2022 година Българска национална телевизия е под управлението на изпълняващ длъжността общоприет шеф, който не е преизбиран след приключването на неговия мандат. Става въпрос за Емил Кошлуков, който не беше избран отново за нов мандат, само че Съветът за електронни медии не съумя да избере и негов заместител. От СДИПЧ означават, че съгласно събеседниците им " тази обстановка на неустановеност подкопава публицистичната самостоятелност на публичната телевизия и не е в сходство с интернационалните най-хубави практики за публичните медии по време на избори ".
Както и в предходните си отчети от предишните избори, интернационалните наблюдаващи насочат рецензии и към " концентрацията на благосъстоятелност на медиите и симбиозата сред някои медии и политически партии ", което понижава плурализма и публичното доверие в работата на публицистите. >  >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР