Медицинският университет в Пловдив спечели две първи места в рейтинговата

...
Медицинският университет в Пловдив спечели две първи места в рейтинговата
Коментари Харесай

Два академични Оскара за МУ Пловдив

Медицинският университет в Пловдив завоюва две първи места в рейтинговата система и беше отличен с два университетски Оскара. В направление „ Медицина “ МУ-Пловдив е на челното място за пета поредна година. Университетът е отличник и в професионално направление „ Обществено здраве “.

Ректорът на Медицински университет – Пловдив проф. доктор Мариана Мурджева получи от името на висшето учебно заведение двата университетски Оскара по време на публична гала в София.

Комплексната оценка от рейтинговата система и реализацията на приключилите имат все по-голямо значение при финансирането на висшите учебни заведения.

„ Анализът на данните от изданието на рейтинговата система за 2022 година демонстрира затвърждаване на трендовете на развиване на Университета, които го задържат в предните места на класациите “, разяснява ректорът на МУ-Пловдив проф. доктор Мариана Мурджева.

Учебният развой е обичайно мощна страна на Медицински университет – Пловдив. Програмната акредитация на професионалните направленията демонстрира наклонност на непрестанно повишение.

Повишени стойности се означават по знака ексклузивност на преподавателския състав, което отразява политиката на МУ-Пловдив в основаването на лични фрагменти, осигуряващи модерно и качествено образование във всички професионални направения.

Индикаторът интернационална подвижност дефинира лидерска позиция на МУ-Пловдив в професионалните посоки Медицина и Дентална медицина. Участието в интернационален продан не е единствено въпрос на интензивността на студентите. Международната подвижност зависи и от опциите, които дава висшето учебно заведение – определяне на институционални спогодби, признание на изпити. В този смисъл присъединяване на повече студенти в сходни стратегии се дължи на положително ръководство и организация от страна на съответното висше учебно заведение.

Продължава устойчивото усъвършенстване в груповия знак Научна активност, по който МУ-Пловдив заема първо място в направленията Медицина и Дентална медицина.

Високи стойности демонстрират знаците Индекс на цитиране по научна област в Scopus и в Web of Science, Документи представени най-малко един път, Статии в научни списания, Участие на студенти в НИД.

Израз на политиката на стимулиране на научната интензивност е фактът, че трима университетски преподаватели от МУ-Пловдив за поредна година са измежду първите 2% на най-хубавите учени в света в класацията, оповестена от учени на Станфордския университет за 2021 година.

„ Политиката в региона на научната активност трансформира МУ-Пловдив в едно от дребното висши учебни заведения в България със статут на проучвателен университет. МУ-Пловдив е участник в Стратегическа национална стратегия за нововъведения и просвета и един от петте университета в страната по развиване на научно-изследователската активност. Медицински университет – Пловдив е изявен участник в Рамковата стратегия „ Хоризонт 2020 “, която е най-голямата в региона на науката освен в границите на Европа, а в целия свят “, добави проф. Мурджева.

Акредитираните докторски стратегии в професионални посоки демонстрират наклонност за трайно повишаване. По този знак МУ-Пловдив заема първо място в направленията Дентална медицина и Обществено здраве.

МУ-Пловдив държи първото място по знак Стипендии в направление Медицина. Индикаторът Студентски общежития отрежда второ място на МУ-Пловдив след МУ-София. Индикаторът е израз на достъпността на общежитията за студентите от всички професионални посоки.

Групата знаци Реализацията на пазара на труда отразява друга мощна страна на МУ-Пловдив. Индикаторът Приложение на добитото висше обучение и реализация по предопределение е с най-високи стойности в професионалните посоки Медицина и Обществено здраве, отреждащи обичайно първо място в рейтинговата система.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР