Медицински служители и работници от педиатричните болници Агиа София“ и

...
Медицински служители и работници от педиатричните болници Агиа София“ и
Коментари Харесай

Медицински служители от две болници в Атина ще спират работа днес и утре в знак на протест

Медицински чиновници и служащи от педиатричните лечебни заведения „ Агиа София “ и „ Аглая Кириаку “ в Атина стопират работа през днешния ден и на следващия ден в символ на противоречие с внасянето на законопроект за приватизацията на поделение по детска онкология, заяви гръцката национална телевизия ЕРТ.

Специалното звено, за което се планува приватизация, обгръща 80 % от случаите в Гърция на деца, нуждаещи се от лекуване на неопластични болести (бел. ред. положения, които предизвикват туморен напредък – както незлокачествен, по този начин и злокачествен). Понастоящем отделението е част от гръцката система за публично гратис опазване на здравето, само че съгласно препоръчан законопроект то може да придобие частен статут. В знак на митинг против тази опция чиновниците на двете лечебни заведения ще се съберат в 11:00 ч. през днешния ден пред Министерството на здравеопазването, като медицинският личен състав прекратява работния развой от 10:00 до 15:00 ч. Те ще създадат алегорична блокада на отделението по детска онкология на следващия ден в 09:00 ч. и ще проведат 24-часова стачка.

„ Децата ни заслужават публично опазване на здравето, без значение дали става въпрос за елементарна простуда или за неопластично заболяване. Нямат право да се възползват от болестта на което и да е дете “, се сподели в изказване на Асоциацията на родителите на деца с неопластични болести „ Пламък “ („ Флога “).

„ Всяка смяна в структурата и/или проверка (...) ще докара до евентуална анулация на достиженията на страната ни в региона на рака при децата и юношите, до декаданс и загуба на скъпо време, защото доста процедури ще би трябвало да бъдат прекратени или предефинирани... “, съобщи Гръцкото сдружение по детска хематология и онкология (EEPAO).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР