Медицински екип от болница Св. Марина“ – Плевен извърши успешна

...
Медицински екип от болница Св. Марина“ – Плевен извърши успешна
Коментари Харесай

Медицински екип от болницата в Плевен извърши успешна съдова операция на рядко заболяване

Медицински екип от болница „ Св. Марина “ – Плевен извърши сполучлива интервенция на рядко заболяване – стеноза на артерия субклавия, известно още като синдром на кражба на субклавиална-вертебрална артерия, оповестиха от лечебното заведение.

Това рядко положение предизвиква отклоняване на кръвния поток от естествената му посока към ръката и може да провокира синкоп (кратковременна загуба на съзнание) или пресинкоп (слабост, обвързвана с понижен кръвен поток към мозъка) при потребление на ръката.

Димитър Костов открива, че може да получи трансплантация на ново сърце в болница в Сан Диего

За разлика от общоприетите хирургични интервенции, които изискват дълъг интервал на рехабилитация, възобновяване от мини-инвазивната намеса е обичайно доста по-леко. Лечението на Антоанета Кръстева продължава едвам два дни, като пациентката е изписана от болничното заведение на деня след интервенцията, без да има потребност от нескончаем развой на възобновяване и рехабилитация

В разследване на мини-инвазивното лекуване на пациенти със съдови болести те могат да се възстановят бързо и да се върнат към своите нормални действия и метод на живот в границите на няколко дни.

То е имало малформация на вената на Гален

Интервенцията е осъществена мини-инвазивно в отделението по Съдова хирургия на болничното заведение от доцент доктор Илиян Петров, доктор Борис Цанков и доктор Денислав Георгиев, като е била сполучлива за пациентката Антоанета Кръстева, която дълго време страда от това заболяване.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР