Медицинската застраховка за ваканция зад граница с включена COVID клауза

...
Медицинската застраховка за ваканция зад граница с включена COVID клауза
Коментари Харесай

За левче на ден правим застраховка срещу COVID-19 при тътуване в чужбина

Медицинската застраховка за почивка зад граница с включена Коронавирус уговорка ни излиза по левче на ден при 10 000 евро покритие. Още преди пандемията на пазара се оферират туристически полици, покриващи незабавни медицински потребности. Към тях обаче към този момент влизат и разноските по отношение на ковид, сподели информация в платформите за обезпечаване, написа в. " Монитор ".

Цената на застраховката скача до най-вече 4 лева дневно, в случай че мечтаното покритие е в размер на 100 000 евро. Сред главните опасности, които покрива, са още незабавната стоматологична помощ, пренасяне на застрахования или на тленни остатъци. Срещу минимално възнаграждение към тях

могат да бъдат включени още избавителни разходи дневни пари за болничен престой, кражба или загуба на персонален багаж.

Макар здравната застраховка да е наложителна само при груповите пакетни пътувания, е целесъобразно туристите да си създадат такава и при самостоятелните си пътешествия. Те могат да се възползват и от полиците „ Помощ при пътешестване в чужбина “ и „ Отмяна на пътешестване “. Първата покрива най-общо незабавни медицински потребности. Ако към нея е включена и Коронавирус уговорка обаче, застрахователите ще заплатят за диагностиката, лекуването и медикаментите ни при положение на нужда. По „ Отмяна на пътешестване “ пък се възвръщат всички предплатени разноски по пътуването,

в това число самолетни билети, хотел, екскурзии и други заплащания по отношение на пътуването против показване на съответните документи пред застрахователя. Обезщетението се изплаща в случаи, указани в изискванията по полицата, измежду които анулация на пътуването заради карантина, домашно лекуване или банкет в болница поради заразяване с ковид.

От Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) оповестиха за „ Монитор ”, че застрахователните награди не са повишени по отношение на интервала преди пандемията. Въпреки ниските им цени затварянето на границите и анулацията на полети повлия и на пазара за туристически застраховки. Според данни на Комисията за финансов контрол (КФН) спадът на премийния доход по застраховка „ Помощ при пътешестване “ към месец октомври 2020 година е в размер на 40 на 100. Ако бъде съпоставен с регистрираното намаляване от 49,2% през юни същата година, то може да се открие положителна наклонност, която се дължи на активизирането на пътуванията през летните месеци.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР