Медицинската помощ, която Русия оказва на Италия в борбата с

...
Медицинската помощ, която Русия оказва на Италия в борбата с
Коментари Харесай

Кремъл: Помощта към Италия не цели вдигане на санкциите на ЕС

Медицинската помощ, която Русия оказва на Италия в битката с ковид, няма за цел да се завоюва поддръжката на Рим за повдигане на глобите на Европейския съюз против Москва, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Ройтерс.

Вчера седем самолета Ил-76 от военно-транспортната авиация на Върховен касационен съд на Русия излетяха от летище Чкаловски, Московска област, за Италия, с цел да доставят съветски военни лекари - вирусолози и епидемиолози, а също и съвременно съоръжение за диагностика и стерилизация, осведоми министерството на защитата в Москва, съобщи ТАСС. Тази помощ е жест на благосклонност, който Москва назова " От Русия с обич ", отбелязва Ройтерс, предава Българска телеграфна агенция.

Запитан дали Русия чака Италия да върне жеста, като се опита да накара Европейски Съюз да вдигне наложените на Москва наказания поради Украйна, Песков окачестви концепцията като неуместна. " Не приказваме за никакви условия или сметки, или очаквания в съответния случай ", сподели Песков, представен от Ройтерс.

" Самата концепция (за анулация на взаимните санкции), несъмнено, заслужава внимание. Сега, когато се сблъскваме с толкоз под напрежение миг от позиция на интернационалната икономическа обстановка, от позиция на конюнктурата, обвързвана с цените на енергоносителите, с толкоз предизвикателен фактор като ковид, несъмнено, сходни ограничавания единствено утежняват обстановката ", уточни представителят на Кремъл, представен от ТАСС. Той акцентира, че " тук всичко зависи от известни столици ". " Не ми е известно сходни едностранни стъпки да се приготвят, и ми е известно, че това се счита за оправдано " отговори представителят на Кремъл на въпроса, дали Москва може първа да анулира контрасанкциите.

Говорителят разяснява и изказването на съветския заместник-министър на защитата Александър Фомин за решението на Русия да приключи военните учения в непосредствена непосредственост до границите й със западните страни.

" Очевидно е, че това е обвързвано с превантивни ограничения, решението носи предпазен темперамент във връзка със обстановката към общата битка с ковид ", съобщи Песков.

Русия изключи жителите на съюзените с нея някогашни руски републики от възбраната за влизане в страната на чужденци поради предварителната защита против разпространяването на ковид, съобщи организация Интерфакс, представена от ДПА.

Забраната за влизане на всички чужденци без позволение за непрекъснато престояване, като се изключи дипломатите, е изменена за да разреши краткотрайно влизане на пасажери от страните от Общността на самостоятелните страни, показва организацията. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР