Медицинската помощ, която Русия оказва на Италия в борбата с

...
Медицинската помощ, която Русия оказва на Италия в борбата с
Коментари Харесай

Русия отрече помощта за Италия срещу коронавируса да цели вдигане на санкциите на ЕС

Медицинската помощ, която Русия оказва на Италия в битката с ковид, няма за цел да се завоюва поддръжката на Рим за повдигане на глобите на Европейския съюз против Москва, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от " Ройтерс ".

Вчера седем самолета Ил-76 от военно-транспортната авиация на Върховен касационен съд на Русия излетяха от летище Чкаловски, Московска област, за Италия, с цел да доставят съветски военни лекари - вирусолози и епидемиолози, а също и съвременно съоръжение за диагностика и стерилизация, осведоми министерството на защитата в Москва, съобщи ТАСС. Тази помощ е жест на благосклонност, който Москва назова " От Русия с обич ", отбелязва " Ройтерс ".

Запитан дали Русия чака Италия да върне жеста, като се опита да накара Европейски Съюз да вдигне наложените на Москва наказания поради Украйна, Песков окачестви концепцията като неуместна. " Не приказваме за никакви условия или сметки, или очаквания в съответния случай ", сподели Песков, представен от " Ройтерс ".

" Самата концепция (за анулация на взаимните санкции), несъмнено, заслужава внимание. Сега, когато се сблъскваме с толкоз под напрежение миг от позиция на интернационалната икономическа обстановка, от позиция на конюнктурата, обвързвана с цените на енергоносителите, с толкоз предизвикателен фактор като ковид, несъмнено, сходни ограничавания единствено утежняват обстановката ", уточни представителят на Кремъл, представен от ТАСС.

Той акцентира, че " тук всичко зависи от известни столици ". " Не ми е известно сходни едностранни стъпки да се приготвят, и ми е известно, че това се счита за оправдано " отговори представителят на Кремъл на въпроса, дали Москва може първа да анулира контрасанкциите.

Говорителят разяснява и изказването на съветския заместник-министър на защитата Александър Фомин за решението на Русия да приключи военните учения в непосредствена непосредственост до границите й със западните страни.

" Очевидно е, че това е обвързвано с превантивни ограничения, решението носи предпазен темперамент във връзка със обстановката към общата битка с ковид ", съобщи Песков.

Русия изключи жителите на съюзените с нея някогашни руски републики от възбраната за влизане в страната на чужденци поради предварителната защита против разпространяването на ковид, съобщи организация " Интерфакс ", представена от ДПА.

Забраната за влизане на всички чужденци без позволение за непрекъснато престояване, като се изключи дипломатите, е изменена за да разреши краткотрайно влизане на пасажери от страните от Общността на самостоятелните страни, показва организацията. /БТА

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (902)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР