Медицинска бележка вместо касов бон за таксиметров превоз – това

...
Медицинска бележка вместо касов бон за таксиметров превоз – това
Коментари Харесай

Огромни глоби и пълна безнаказаност – такси менте

Медицинска записка вместо касов бон за таксиметров транспорт – това се случва в София, като жертвата е чиновник в общественото министерство на Словакия, оповестява NOVA.

„ Той ми даде това. Колегите ми споделиха, че това е записка, в случай че си в болница”, споделя Сденка Рихтер.

Истории на таксиджии: От секс до изкуствени крайници

Инспектор под прикритие излови такси с помпа

Тя пристигнала по работа в България. Кацнала на Терминал 1 на летището в София с полет от Братислава. И попаднала на такси менте.

„ Когато дойдох, един таксиметров водач беше вътре и ме попита дали нуждая се от такси. Аз споделих „ да, би трябвало ми”. Заяви, че ще коства 20 лева.”, прибавя Сденка Рихтер. Цената е от летището до хотел в центъра на София.

По време на пътуването жълтият автомобил без означения за такси, цени и касов уред, на няколко пъти изгасва. Накрая Сденка получава здравна записка, на която написа, че е платила 10 евро.

Проверка на NOVA със скрита камера елементарно открива водача на подправеното такси, както и хора, които са забъркани в схемата за машинация и притеглят клиенти на негоден британски. Оказва се, че за разстояние от 5 км от летището до хотел в „ Младост” сметката е 30 лева или над три пъти повече, в сравнение с би коствал законен транспорт.

Тук поражда въпросът, къде е страната и за какво разрешава чужденците, идващи на летището да стават жертви на измамата?

Статистиката на Министерство на вътрешните работи сочи, че за последната една година хванатите „ копърки” са стотици. Толкова били и формираните актове. Но от полицията се оправдават, че разчитат главно на сигнали на жители.

Оказва се обаче, че солените санкции и ограниченията, като лишаване на автомобила, са на процедура неефективни. За сходни измами се употребяват амортизирани коли, чиято действителна цена е няколко стотин лв.. А „ глобените” водачи просто изоставят колите си.

„ Официалните таксита издават фискален бон. Когато ментето е с жълт цвят, става комплицирано и би трябвало да се борим против тези феномени благодарение на полицията. Ако този лидер го е чакала полицията на последната спирка, е можело да му бъде наложена санкция сред 12 000 и 14 000 лв.. Единственият метод да се хване подобен водач е посредством скришен клиент, в взаимна интервенция на ДАИ и полицията”, разяснява за „ Здравей, България” Спас Атанасов от Браншовата камара на таксиметровите водачи.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР