Медици от COVID-отделението на УМБАЛ-Пловдив са спасили 91-годишен мъж с

...
Медици от COVID-отделението на УМБАЛ-Пловдив са спасили 91-годишен мъж с
Коментари Харесай

Добра новина! 91-годишен мъж е излекуван от COVID-19 в Пловдив

Медици от COVID-отделението на УМБАЛ-Пловдив са избавили 91-годишен мъж с ковид и голям брой съпътстващи болести, предава NOVA.
Според техни наблюдения, няма различен подобен случай в цялата страна, където сполучливо да е оздравял и изпратен у дома в доста положително положение толкоз възрастен човек.
"Освен напредналата възраст, която е неоспорим рисков фактор, болният е имал и голям брой съпровождащи болести като сърдечна, дихателна, бъбречна непълнота, захарен диабет, артериална хипертония. Или казано по различен метод - беше полимобриден пациент, " споделя един от лекуващите медици - доктор Живко Данчев.
Пациентът е признат в болничното заведение в тежко положение, тъй като като всеки човек на възраст над 90, е с отслабена имунна система и инфекциозните болести протичат по-тежко, споделят от болничното заведение.
„ В хода нa лекуването настъпиха и сърдечни затруднения, което още повече утежни клиничната картина. Справихме се, въпреки че се наложи да престои по-дълго време в отделението - към 20 дни, а не като останалите заболели, които се възвръщат за към две седмици ", сподели доктор Данчев.
Досега през отделението за COVID-19 са минали 30 пациенти, от тях 24-ма са излекувани и изписани, сега трима със подозрение за ковид, се изследват, с цел да се доуточни диагнозата. към 20 дни, а не като останалите заболели, които се възвръщат за към две седмици ", сподели доктор Данчев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР