Медиите в Украйна подробно отразяват коментара, който главният прокурор на

...
Медиите в Украйна подробно отразяват коментара, който главният прокурор на
Коментари Харесай

Позицията на Гешев за ареста на Путин е водеща за медиите в Киев

Медиите в Украйна в детайли отразяват коментара, който основният прокурор на България направи за българска медия, до момента в който бе на посещаване в Киев, а точно, че в случай че съветският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През е в България, то той би трябвало да бъде задържан и предаден на Международния углавен съд (МНС).

Цитирайки Радио „ Полша “, медиите в Украйна акцентират, че коментарът на по отношение на арест на съветския президент е първата публична позиция на българските управляващи по отношение на издадената от МНС в Хага заповед за арест на съветския деспот. „ Засега президентът Румен Радев и министърът на правораздаването Крум Зарков отхвърлят да дават отговор на въпроси по тематиката “, показва още полското радио, представено от украинските медии.

Посещението на българския основен прокурор в Украйна е необятно отразено в украинските медии. Подчертава се, че домакинът Андрей Костин е благодарил за българската позиция в поддръжка на резолюциите на Общото заседание на Организация на обединените нации по отношение на съветската експанзия, с които се осъжда анексирането на четири района, както и офанзивите против жители и цивилни обекти. Медиите акцентират още, че Гешев е посетил Буча и Бородянка, където съветската войска е направила серия от закононарушения след началото на войната през февруари 2022 година

Украинските медии подчертават и върху меморандума за съдействие, подписан сред основните прокурори на България и Украйна, съгласно които двете страни ще си сътрудничат в наказателното гонене на лица, обвинени в осъществяването на закононарушения, свързани с съветската експанзия. Българските следствени управляващи са изразили подготвеност да събират свидетелства за това от украинци, които са потърсили краткотрайна протекция у нас.

Визитата на обвинител №1 в Украйна съответства с най-сериозната съветска въздушна офанзива против Киев в последните два месеца, написа " Епицентър ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР