Медиите в Република Северна Македония приемат изключително тежко снощната загуба

...
Медиите в Република Северна Македония приемат изключително тежко снощната загуба
Коментари Харесай

В Скопие: Този мач беше повече от футбол. Не беше позволено да го загубим

Медиите в Република Северна Македония одобряват извънредно тежко снощната загуба от България с 0:1 в последния мач от група С4 в Дивизия 3 на Лигата на нациите.

И до момента в който селекционерът на тима Благоя Милевски преди мача съобщи, че политиката би трябвало да се остави на политиците и той и играчите му работят в полето на спорта, то по време на самата намира се видя, че никой в Скопие не мисли по този начин и всичко е било мъчно прикрита превземка.

Това се вижда и по реакциите в медиите след срещата, възприемана като “всичко или нищо ” в РСМ, без значение, че нямаше директно отношение към класиране в по-горна дивизия на шампионата.

" Започнахме с реми в Разград, завършихме с проваляне в Скопие ", е заглавието на разбор в Sportmedia.mk - най-следената спортна медия в страната.

“Боли снощното проваляне посред Скопие. Адски боли, патетично стартира създателят Зоран Джоршоски. - Македония загуби на личен терен мача, който трябваше да завоюва непременно. Тук не приказваме за спортни претекстове. Този мач беше повече от футбол, повече от игра, повече… Поражение, което откровено никой не очакваше, проваляне, което ще ни " тресе " всички дълго време, както се споделя. ”

И продължава по следния метод:

“Не беше разрешено, просто не беше разрешено Македония да загуби нощес. Все отново това е спортът. И за следващ път се появи, че когато страстите те " удрят " в главата, тогава имаш проблем. А беше квалифицирано огромно празнуване. Най-малко 15 000 фенове направиха суператмосфера, патриотичният дух беше на най-много ”.

Припомняме, че нашият тим бе посрещнат извънредно враждебно - българският химн бе бурно освиркан, чуха се обиди от трибуните като “цигани ”, “татари ”, “фашисти ”…

“Футболистите не извършиха желанието на хората - изгубиха от най-омразната ни съседка. България си потегля от Скопие с необятни усмивки като огромен победител. Тази " най-слаба " България във футболно отношение в историята против гордата Македония ", допълва Джоршоски, визирайки и ниското равнище на българската селекция в последно време.

" Българите пристигнаха в Скопие в ужасна серия като посетители. Четири години от 2018-а насам нямаха победа. За финален път победиха над Словения (пак в същия шампионат Лига на нациите), а от този момент насам подредиха 10 равенства и 12 провали. Все отново Македония беше националният отбор срещу който се постави завършек на тази неприятна рецесия и по този начин противникът ни реализира задачата си да се придвижи по-напред в ранглистата ", написа още създателят в същата медия.

В различен разбор в същия вестник - този път без създател, пък се споделя:

" Колкото и да искахме, колкото и да имахме огромно предпочитание, през вчерашния ден въпреки всичко Македония е победена  от България. Краен резултат, от който боли и гори, в това няма подозрение. Атмосферата беше супер, невероятна беше поддръжката от трибуните, само че ето - ново проваляне “.

" Македония с мъчително проваляне за край, България след четири години чества като посетител ", пък е заглавието на репортажа за мача в www.gol.mk.

" България имаше явен проект и си потегли от Скопие с победа, по този начин отпразнува 2-ото място в групата, с което се класира за четвърта урна за идния чоп за Европейското състезание през 2004, който ще бъде теглен съгласно подреждането в Лигата на нациите. А Македония ще чака другите групи с цел да има информация дали ще я изтеглят от четвърта или от пета урна ”, регистрира медията.

Друг от известните спортни вестници - “Екипа ", твърди, че домакините " не са надиграни, само че са победени. Количеството взе връх над качеството ".

" И около  огромното предпочитание да се приключи сезона с успех над България, с 10 футболисти Македония не можа да стигне до положителен резултат на " Тодор Проески " с състезател по-малко ".

Порталът " 24Фудбал " пък акцентира, че освиркването на българския химн в допълнение е стимулирало българския тим и в поддръжка дава изявление на бранителя Валентин Антов пред Българска национална телевизия.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР