Медиите в Иран се присмиват на позицията на ЕС по

...
Медиите в Иран се присмиват на позицията на ЕС по
Коментари Харесай

Ирански медии се подиграват на слабостта на ЕС, чакащ одобрение от САЩ

Медиите в Иран се присмиват на позицията на Европейски Съюз във връзка с нуклеарната договорка от 2015 година, изоставена от Вашингтон и упрекват немския външен министър, че показва изтощение по време на диалози в Техеран, оповестява Агенция Франс Прес.

След като американският президент Доналд Тръмп напусна съглашението през май предходната година, Европейският съюз неведнъж е подновявал своя ангажимент и даде обещание да възнагради спазването от страна на Иран на обещаните при договорката помощи за наказания .

Неуспехът й да откри ефикасен механизъм , който да разреши на компаниите си да продължат да работят след повторното въвеждане на глобите на Съединени американски щати , остави Техеран все по-разочарован.
 Иран: Съединени американски щати не могат да чакат да останат в сигурност
Иран: Съединени американски щати не могат да чакат да останат в сигурност

Зариф изясни, че " който стартира война с нас, няма да е този, който я приключва "

Силната рецензия от страна на Европейски Съюз през последния месец на решението на Иран да отвърне, като се разгласи, че към този момент не е обвързана с някои от своите задължения , провокира още повече яд .

Ултраконсервативният вестник Javan разгласява подигравка на първа страница , на която е изобразен външният министър Хайко Маас, с лента със свастика на ръката, хитлеристки мустаци и нацистки привет .

" Вонящите останки от нацизма и фашизма се демонстрират в духа на най-слабата Европа в историята ", написа в съпътстващата публикация.

Европейският съюз " изпрати своя делегат в Иран да каже " Европа не може да извърши уговорките си без утвърждението на Америка , само че не може да одобри отхвърли на Иран да извърши някои от своите задължения ", добавя медията.
 Снимка 428477
Източник:
 Европейски Съюз не прави нищо за избавяне на нуклеарната договорка, недоволства Иран
Европейски Съюз не прави нищо за избавяне на нуклеарната договорка, недоволства Иран

До момента не сме видели на практика и съответни стъпки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР