Медиите в Апенините са възмутени от тона на Володимир Зеленски

...
Медиите в Апенините са възмутени от тона на Володимир Зеленски
Коментари Харесай

Зеленски нахока Рим заради Берлускони

Медиите в Апенините са възмутени от тона на Володимир Зеленски към италианския министър председател Джорджа Мелони. Украинският президент е вдигнал скандал на гостенката поради отправените преди дни рецензии към него от съдружния й сътрудник Силвио Берлускони. Тогава той съобщи, че Зеленски е отговорен за войната и би трябвало неотложно да седне на масата за договаряния.
Коментирайки по време на общата конференция с Мелони казаното от четирикратния министър председател на Италия по негов адрес, Зеленски троснато разказа Берлускони като злобен талант, " чиято къща в никакъв случай не е била бомбардирана от неговите другари - руснаците ". Последвано от: " Какво прави такава персона в обединението ти? ".
Италианското общество одобри думите на Зеленски като ориентирани против техния министър председател. Говори се за проявена непризнателност към доставяните от Рим системи за Противовъздушна отбрана, както и дипломатическа поддръжка за Киев. 
Не се знае какво го чака пристигналият след Мелони испански министър председател Педро Санчес. Кралството е част от така наречен танкова коалиция - страните, които се съгласиха да трансферират танкове на Украйна. Не се знае дали помощта от Мадрид ще успее да повлияе на бойните дейности - испанците отпускат едвам шест танка " Леопард-2А4 " за момента. 
Атина няма да дава на Киев свои ЗРК С-300. Премиерът Константинос Мицотакис изясни на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, че това " може да образува вакуум в националната система за защита ".  
На фронта съветското нахлуване продължава. В региона на Артьомовск силите на ЧВК " Вагнер " са съумели да завладяват село Берховка, с което последователно затварят клещите към стратегически значимия град.
Ръководителят на Главното разследващо ръководство на Украйна Кирил Буданов съобщи, че Русия желае неотдавнашен завършек на войната и е допустимо да форсира натиска, с цел да реализира задачата си.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР