Медиация в междусъседски спорове. Възможно ли е това? Отговорът ще

...
Медиация в междусъседски спорове. Възможно ли е това? Отговорът ще
Коментари Харесай

Възможна ли е медиация в междусъседските спорове



Медиация в междусъседски разногласия. Възможно ли е това?

Отговорът ще стане явен, когато завърши план, който се осъществя към този момент трети месец от Столичната община " Лозенец ". Целта на този план е понижаване на домашното принуждение и междусъседските разногласия , както и възстановяване на климата в общността.

Проектът се извършва от Националната асоциация на посредниците в партньорство с регион " Лозенец ".

" За страдание, до този миг ползата не е доста огромен ". Това сподели в изявление за предаването " Преди всички " по стратегия " Хоризонт "   Милена Гунчева, ръководител на Националната асоциация на посредниците :

" Идват, интересуват се, срещат се с нас, само че подхождат срамежливо. Не са сигурни, че това е методът, по който те биха разрешили своя спор. Това, което ние желаеме да кажем на всички, е, че спорът по принцип е работлив, тъй като води до смяна, в случай че човек реши да го позволи по отговарящ метод. От значение е и фактът, че медиацията потегля да се развива най-много по време на правосъдния развой . Съдът се оказа мотор на развиването на медиацията, без значение че първите десетина години се опитахме да сложим медиацията и да я развиваме там, където й е мястото – преди правосъдния развой ".

Цялото изявление с Милена Гунчева можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР