Медът е естествено чудо на природата, даряващо много полезни свойства

...
Медът е естествено чудо на природата, даряващо много полезни свойства
Коментари Харесай

Ето вълшебните свойства на тези четири вида мед

Медът е естествено знамение на природата, даряващо доста потребни свойства за организма.

Предлага се в разнообразни разновидности, всяка от които има свои лични характерности и лечебни качества. 

Ето вълшебните свойства на тези четири типа мед:

 iStock/Getty Images
Липов мед

Липовият мед се извлича от нектара на липовия цвят. Светложълтият му колорит последователно минава в бяло с присъщ бистър искра . Този мед има високи лечебни свойства, изключително в битката против инфекциите.

Подсилва имунната система, оказва помощ при респираторни проблеми и даже има лечебни свойства върху кожата. Липовият мед е прочут и с позитивното си деяние върху венците.



Мед от елда


Медът от елда има богат стипчив усет и мрачен колорит. Този мед е богат на микроелементи и антиоксиданти, което го прави превъзходен метод за подсилване на имунната ви система.

Справя се с възпалителни процеси, оказва помощ при болки в стомаха и има позитивен резултат върху сърдечно-съдовата система. Медът от елда също е превъзходен метод за възстановяване на храносмилането.

Слънчогледов мед

Светлият слънчогледов мед има висока консистенция и ослепителен усет . Този мед се предлага при болки в гърлото и респираторни болести. Има чудесно антисептично деяние и оказва помощ в битката с настинките.
 iStock/Getty Images
Акациев мед

Акациевият мед е деликатна течна наслада с ухаещ мирис. Смята се за съвършен вид за възстановяване на нервната система . Акациевият мед оказва помощ за облекчение на напрежението, усъвършенства съня и предизвиква релаксацията. Освен това е отличен избор за профилактика на бъбречни и чернодробни болести.

Всеки вид мед има свои неповторими свойства, а изборът зависи от вкусовите желания и потребностите на организма . Независимо от избора, медът постоянно ще обезпечи прелестен усет и скъпи хранителни субстанции за поддържане на здравето.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР