Мечтая българите да не се мразим помежду си, а заедно

...
Мечтая българите да не се мразим помежду си, а заедно
Коментари Харесай

Елена Гунчева: Мечтая българите да не се мразим помежду си, а заедно да градим

„ Мечтая българите да не се ненавиждаме между тях, а дружно да градим. Да градим една нова България – единствено наша, не непозната. България, която да е Родина и земя на БЪЛГАРИТЕ! “ Това написа във фейсбук, някогашният народен представител от “ Възраждане “ Елена Гунчева- Гривова.

SafeNews разгласява целият текст без редакторска интервенция.

Аз имам една фантазия: България да бъде самостоятелна и свободна страна, уважавана от другари и врагове, представлявана от почтени и честни мъже и дами, за които България е над всичко.

Мечтая българските деца да са усмихнати, да не се радват на непознатото злощастие, а на това, което са сътворили, на слънцето, на хората, на природата. Мечтая българските майки да имат за приоритет фамилията си и децата си, вместо следващите модифицирания и турски сериали. Мечтая българските баби и дядовци умерено и щастливо да изживеят старините си, заобиколени от деца, внуци и правнуци и да бъдат заровени измежду всеобщо почитание в родната земя. Мечтая българските мъже да слагат Родината си и фамилията си преди всичко, като пазят достолепието на съпругите си, обичат децата си и се грижат за родителите си, вместо да си вършат фотосесии от фитнес зали и да се тормозят за часа при козметичката си.

Мечтая да имаме българска стопанска система, а не да се трансформираме в треторазрядна работна евтина ръка за непознати вложители. Мечтая българските фабрики да носят български имена, а по улиците да се четат български надписи. И българите да носят български имена и да се гордеят с тях. И с това, че са българи!

Мечтая българските учители да са най-уважаваната специалност, а учениците им да си спомнят с респект имената им и това, на което са ги научили.
Мечтая българските села да са оживени и да се чува детски шум и песни. Да виждам животни, да виждам живот, да виждам селски учебни заведения с деца в тях.

Мечтая българите да не се ненавиждаме между тях, а дружно да градим. Да градим една нова България – единствено наша, не непозната. България, която да е Родина и земя на БЪЛГАРИТЕ!

Елена Гунчева-Гривова

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Коментари.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР