Мечтата на българските волейболисти да участват на Олимпийските игри в

...
Мечтата на българските волейболисти да участват на Олимпийските игри в
Коментари Харесай

Аржентина изпепели олимпийската мечта на България

Мечтата на българските волейболисти да вземат участие на Олимпийските игри в Париж 2024 съвсем се изпари рано тази заран.

Възпитаниците на Пламен Константинов изиграха мощен дуел, само че в последна сметка не можаха да завоюват и гейм против бронзовите медалисти от Токио 2020 от Аржентина и изгубиха с 0:3 (25:27, 21:25, 29:31) третата си среща от олимпийския квалификационен шампионат в Сиан (Китай).

България имаше действителен късмет да завоюва първата и третата част, откакто стигна до геймболи, само че не можа да ги осъществя.

Националите сгрешиха 18 начални удара, като “шампион ” по този индикатор се отличи капитанът Цветан Соколов, който сбърка 7 сервиса и реализира един ас.

С един триумф и 3 точки съставът ни заема 6-а позиция във краткотрайното класиране.

Аржентина записа втори триумф, като с една загуба и 6 точки краткотрайно е водач в Група С, само че преди изиграването на останалите срещи от деня.

По-късно през днешния ден е дербито сред двата непобедени досега състава Полша и Канада и един от тях ще се върне на върха.

Волейболистите на България въпреки всичко имат теоретични шансове да се преборят за второто място в Група С, което дава олимпийска виза за Игрите в Париж 2024, само че с цел да се стигне до там, то възпитаниците на Пламен Константинов би трябвало наложително да завоюват останалите си 4 срещи на шампионата в Сиан и да се надават на удобно развиване на останалите дуели.

Утре българските волейболисти излизат от 5:00 часа против Нидерландия.

На 6 октомври България играе още веднъж от 5,00 часа среща Канада, която досега няма загуба в Сиан и е любимец за олимпийска квота.

На 7 октомври националите срещат " кошмара " си от Мондиал 2022 Мексико от 8,00 часа.

В последния си дуел на шампионата в Сиан България среща Белгия от 5,00 часа на 8 октомври.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР