Мечта на всеки спортуващ човек и може би на всеки

...
Мечта на всеки спортуващ човек и може би на всеки
Коментари Харесай

Бърпи – 3 основни фитнес упражнения в 1


Мечта на всеки спортуващ човек и може би на всеки фитнес инструктор е да може да разчита на едно само упражение, което да комбинира успеваемостта на няколко извършения и да икономисва време за обособеното им осъществяване. Ако може да се уточни някое, което да стои най-близко до сходно условие, това е така наречен бърпи .

Бърпи е характерно комбинирано физическо упражнение, което сполучливо съчетава изгодите от три от главните и най-предпочитани фитнес практики – планк , лицеви опори и подскоци .

Съчетани в едно, те освен допълват и ускоряват резултата си, само че и икономисват време за осъществяване. Особеност, която би допаднала на всеки.

Бърпи – съществени изгоди

В осъществяването на бърпи вземат участие мускулите на ръцете, раменете, торса, бедрата и долната част на караката. Това подсигурява неизбежни изгоди за:
Стягане и увеличение на мускулатурата; Повишаване на издържливостта; Ускоряване горенето на калории и топенето на мазнини;

Свързани публикации.. Планк – упражнение, без аналог по елементарност и изгоди 0 Да стегнем увисналите ръце с лицеви опори. Фитнес препоръките на Мартин Гергов 0 Подскоците на един крайник оказват помощ в битката против остеопорозата 0

Конкретните изгоди от постоянното извършване на бърпи засягат бицепса , трицепса , бедрените мускули , коремната мускулатура . Стандартната подготовка включва 3 серии от по 6 повторения с 30 секунди пауза сред повторенията. Начинаещите ще открият, че привидно ниската численост и късото време за осъществяване по никакъв начин не значат лекост по време на тренировката. Напротив.

Комбинацията от извършения при бърпито е натоварваща

и изморителна, а

осъществяването им постоянно е предизвикателство за начинаещите. Бързата отмалялост се дължи на обстоятелството, че в осъществяването на бърпи взе участие съвсем цялата мускулатура , а упражнението разчита на цялата тежест на тялото. Затова към него би трябвало да се подхожда с внимание за попречване риска от контузии.

С времето организмът привиква с натоварването от бърпи упражнението и повторенията стават все по-лесни. Бърпи е едно от фитнес упражненията, които будят максимален интерес и постоянно предизвикат опити за международни върхове. Интересен факт е, че върхът за най-вече бърпита, изпълнени за един ден, е от 2014г. и е тъкмо 10 105. Колко ли ще издържи той?

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР