МБАЛ „Надежда, с подкрепата на CSMS и „Новартис България, предоставя

...
МБАЛ „Надежда, с подкрепата на CSMS и „Новартис България, предоставя
Коментари Харесай

Започна записването за 200 безплатни ехомамографии и 100 безплатни пакета за оценка на яйчниковия резерв

МБАЛ „ Надежда ", с поддръжката на CSMS и „ Новартис България ", дава 200 безвъзмездни ехомамографии на млечна жлеза за дами до 40 години и 100 безвъзмездни пакета за оценка на яйчников запас, които включват проучвания на хормони и обзор при АГ експерт, за дами сред 28 и 39 години.
Прегледите и консултациите ще се правят в новооткритите кабинети по запазване на репродуктивните благоприятни условия на територията на МБАЛ „ Надежда " и новия медицински център „ Надежда ", който ще се открие на 19 октомври в Paradise Сenter. Те са част от първата по рода си обществена акция „ Запази вяра ", която започва преди броени дни и се концентрира върху предварителна защита на репродуктивното здраве при разнообразни болести, които могат да доведат до усложнения в основаването на поколение както при дамите, по този начин и при мъжете.
Първият стадий на „ Запази вяра " е обвързван с тематиката за рак на гърдата: предварителна защита, лекуване, диагностика, както и опциите за заледяване на яйцеклетки или ембриони преди химио или лъчетерапия. В този стадий ще се приказва още и за яйчниковия запас - способи за оценка, нужните прегледи.

Записванията се вършат, посредством онлайн поръчка в www.zapazi.me - нов уеб уебсайт, особено създаден за акцията „ Запази вяра ".
След приемане на поръчката, от администрацията на болничното заведение ще се свържат с искащите, с цел да им бъде записан прецизен час. При привършване на броя свободни часове, формите ще бъдат автоматизирано затворени.

Целите на акцията е да се увеличи информираността на хората, че навременната профилактика покачва доста възможностите за сполучливо лекуване. При случаи на идно тежко лекуване, което може да засегне репродуктивните функционалности - замразяването на репродуктивен материал: яйцеклетки, ембриони и сперматозоиди, е развой по запазване на вяра за бъдещо потомство. Тази съхранена вяра дава извънредно висока психическа мотивация и потвърдено, води до по-успешно прекосяване през стадиите на лекуване.
През идната година акцията „ Запази вяра " ще продължи да се развива и да надгражда задачите си - с повече информация и начинания, които да насочват публичното внимание към разнообразни групи болести (автоимунни, гинекологични и др.), оказващи отрицателно въздействие на фертилитета.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР