Мазутът от „Мопанг“ ще се изпомпа и корабът ще продължи

...
Мазутът от „Мопанг“ ще се изпомпа и корабът ще продължи
Коментари Харесай

Премиерът Борисов: Мазутът от „Мопанг“ ще се изпомпа и корабът ще продължи да бъде атракция

Мазутът от „Мопанг“ ще се изпомпа и корабът ще продължи да бъде атракция, това съобщи министър председателят Бойко Борисов, който инспектира на място по какъв начин върви подготовката за интервенцията по източване на мазута от потъналия преди 100 години транспортен съд.

След като приказвах с водолазите разпоредих на министъра на превоза, на морска администрация, говорихме с водолазите, с кметовете, защото знаете екологията постоянно ние  е била водеща, а и туризмът е едно от препитанията в района. Вчера на оперативно съвещание взехме решение, осигурихме финансиране, с цел да може неотложно да влязат, когато времето разрешава, спазвайки всички ограничения за сигурност, тъй като животът на водолазите и момчетата, които ще бъдат ангажирани с тази активност, ден или два закъснения в тази ситуация не виждам проблем, сподели министър председателят.

„Надали това е първият транспортен съд с разлив в света, тъй че експертите споделят, че могат да се оправят, от мен това което се желае, от държавното управление, да осигурим средствата е направено, оттук насетне ще се доверим на експертите, сподели още министър председателят.

Искам да благодаря на всички водолази, това е грижа за екологията бързо се обадиха, бързо помогнаха с доброволски труд, добави министър председателят.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР