Мазнините са сред основните компоненти, присъстващи във всички храни. Диетолог

...
Мазнините са сред основните компоненти, присъстващи във всички храни. Диетолог
Коментари Харесай

Диетолог: Кои мазнини са полезни и кои вредни

Мазнините са измежду главните съставни елементи, присъстващи във всички храни. Диетолог Михаил Гинзбург показва кои мазнини са потребни и кои нездравословни за здравето.

Според него преди време е битувало мнението, че всички скотски мазнини са нездравословни за здравето, а растителните са потребни. По-късно обаче учените опровергаха това. Маргарините, получени от растителни масла, са доста по-опасни от всяка животинска лой, счита лекарят.

Те се създават най-вече от растителни масла, получени посредством способи за отчасти хидрогениране . По време на хидрогенирането се образуват транс изомери на ненаситени мастни киселини. Те директно способстват за развиването на ранна атеросклероза и нейните вероятни затруднения под формата на удари и инфаркти.

Лекарят изясни, че по-късно е проучена и заплахата от маслата, богати на полиненаситени мастни киселини омега 6. Сред тях се отличават царевичното и слънчогледовото олио . Те стават рискови, в случай че се надвиши употребяваното количество. Според диетолога допустимата норма на слънчогледово или царевично масло е 1-2 чаени лъжички дневно. Когато се употребява над тази норма, тялото покачва равнището на инфектиране, в това число невровъзпаление, което може да докара до заболяването на Алцхаймер.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР