Mazda ще замени супермалката си градска кола Mazda 2 със

...
Mazda ще замени супермалката си градска кола Mazda 2 със
Коментари Харесай

Mazda заменя 2 със свой вариант на хибрида Toyota Yaris в Европа

Mazda ще размени супермалката си градска кола Mazda 2 със личен вид на хибрида Toyota Yaris на европейския пазар до две години, съобщи Autocar. Така партньорството сред двете компании ще се усили още повече.

Вероятно той ще бъде създаден за Mazda напълно от Toyota, като по всичко проличава, че това ще се случва в завода на Toyota във Франция, където Yaris се създава и сега.

Ползите за Mazda ще са освен аутсорсването на самото произвеждане, само че и понижаването на излъчванията на компанията, което ще им помогне да изпълнят задачата си за въглеродните излъчвания на Стария континент. Toyota пък ще завоюва това, че двете компании имат съглашение за шерване на таргетите на флотилиите си.

Mazda 2 е на пазара от 2014 година, само че до момента не предлага хибридно задвижване. От официалното съобщение на производителя не излиза наяве дали той незабавно ще слезе от поточните линии, или ще се предлага редом с Yaris за известно време.

Тъй като новият модел във флотилията на Mazda ще се създава от Toyota е доста едва евентуално да включва новаторската технология на компресионно възпламеняване на бензина, създадена от Mazda.

" Колаборацията се роди от полемиките за взаимното ни партньорство, което разрешава потреблението на ресурсите на двете компании дейно, като в процеса почитаме марките и независимостта на мениджмънта си ", показват от Mazda.

Toyota напълно скоро завърши сходна договорка със Suzuki, за които ще стартира да създава хибридните версии на Corolla и RAV4, които при Suzuki ще се назовават надлежно Swace и Across.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР