Майя Виткова – Косев бе избрана за участие в програмата

...
Майя Виткова – Косев бе избрана за участие в програмата
Коментари Харесай

БГ режисьорка с признание от феста в Торонто

Майя Виткова – Косев бе определена за присъединяване в програмата Canada Goose (Канадска гъска – букв. превод) на кинофестивала в Торонто тази година. Режисьорката, която ще се включи с плана си „ Африка “ на „ филмовата лаборатория “ на форума, влезе в къс лист от имена в сектора, които получават поддръжка посредством спонсори на самодейността Share Her Journey, подкрепяща дамите в промишлеността.

Вие бяхте определена поради предишните и актуалните ви достижения във филмовото произвеждане. Вие имате потвърден капацитет да извлечете изгоди от професионалното развиване и обмяната на опит, които се оферират в програмата

гласи част от известието, изпратено до Виткова – Косев от екипа на фестивала. Освен спомагателни благоприятни условия за развиване, авторката на кино лентата „ Виктория “ получава и парична премия. „ Знам, че ходя по верния път с „ Африка “, поради, че съм жена-режисьор, който не е подсилен от личната си страна “, написа Виткова – Косев в обществените мрежи, където показа радостната вест.

„ Африка “ е копродукция сред България, Франция, Швеция и Румъния. Развита е с финансовата поддръжка както на Националния ни кино център, по този начин и на направлението МЕДИА към стратегия „ Творческа Европа “.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР