Майсторът в журналистиката Леко Славов ще представи в Градската библиотека

...
Майсторът в журналистиката Леко Славов ще представи в Градската библиотека
Коментари Харесай

Изповедникът в ДАНС Леко Славов представя нова книга

Майсторът в публицистиката Леко Славов ще показа в Градската библиотека на Димитровград „ Пеньо Пенев “ най-новата си книга „ Един живот в два века “. Творческата вечер ще е на 19 януари  - четвъртък,  от 17.30 ч. в зала „ Снежана Янева “.

Леко Славов е роден през 1952 година в Меричлери. Завършил е българска лингвистика и история във ВТУ „ Св. Св. Кирил и Методий ” и публицистика в СУ „ Св. Климент Охридски ”. Работил е като публицист – от кореспондент до зам.-главен редактор на всекидневника с 60 000 тираж вестник Шипка. Беше преподавател по български и история, началник на Дирекция „ Хуманитарни и обществени действия ” в Община Димитровград, а също и о шеф на Градска библиотека „ Пеньо Пенев “.

Автор е на книгите „ Хроника на една младост ” (1987 г.), „ Върхове в низината ” (1990 г.), Бохема и неговите архангели ” (1993 г.), „ Времето на восъчните човечета ”(1998 г.) „ Изповеди в  „ ДАНС ” (2013 г.), „ Личности и събития на ХХ век ” (2015 г.), „ Зад идеалният облик ” (2019 г.).

 „ Книгата е равносметка на житейския ми път - на видяното и претърпяното, на щастието и нещастието, на насладите и паниките, на другарството и подлостите, на клеветите. Изводът е оптимистичен - вървял съм по верния път в компанията на " несполучливите... ”, показа в задатък създателят.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР